U najboljem interesu za sve

Abramovič prodaje Chelsea za 3 milijarde funti: Novac ću dati žrtvama rata u Ukrajini

Abramovič je naveo i to da je zatražio osnivanje dobrotvorne zaklade u koju će biti uplaćen neto prihod od prodaje. On će se skupljati za sve žrtve rata u Ukrajini, kratkoročno i dugoročno
Sport / Nogomet | 02. 03. 2022. u 20:20 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman Abramovič potvrdio je da prodaje Chelsea, a neto prihod od prodaje kluba proslijedit će novoosnovanoj zakladi za žrtve rata u Ukrajini. Nagađa se da bi iznos za koji ruski bogataš prodaje klub trebao biti oko tri milijarde funti, no službene potvrde o tome nema.

Nakon nekoliko dana medijskih napisa, pritiska engleske javnosti zbog ruske vojne invazije na Ukrajinu, dosadašnji vlasnik odlučio je povući potez o kojem se već neko vrijeme priča.

Njegovo priopćenje objavljeno je na službenim internetskim stranicama kluba, aktualnog osvajača Lige prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva. Abramovič je priopćenje započeo podsjetnikom na svoje riječi prema kojima je odluke donosio uvijek s najboljim interesima za klub.

"Stoga sam odlučio prodati klub jer smatram da je to u aktualnoj situaciji najbolje za njega, navijače, zaposlenike, kao i klupske sponzore i partnere", objasnio je Abramovič i dodao da postupak neće biti brz, ali i da neće tražiti da mu se vrate pozajmice jer, naveo je, njegovo preuzimanje Chelseaja "nije se niti dogodilo zbog novca, već iz čiste strasti prema igri i klubu."

Prema nekim informacijama, Abramovič je klubu posudio oko dvije milijarde funti, a prema navodima Daily Maila želi ga prodati za minimalno tri milijarde funti.

Abramovič je naveo i to da je zatražio osnivanje dobrotvorne zaklade u koju će biti uplaćen neto prihod od prodaje. On će se skupljati za sve žrtve rata u Ukrajini, kratkoročno i dugoročno, u smislu pomoći u ovom trenutku, ali i za pomoć u oporavku. Ruski bogataš ponovio je da je odluka o prodaji kluba za njega bila teška, ali da je u najboljem interesu za Chelsea.

Roman Abramovič kupio je Chelsea u ljeto 2003. godine. Pod njegovim vodstvom klub je 2005. osvojio prvi naslov prvaka nakon 50 godina, a nakon toga je još četiri puta (2006., 2009., 2015. i 2017.) bio prvak Engleske. Pet puta osvojio je FA kup, triput Liga kup, dvaput Europa ligu, a 2012. i 2021. bio je prvak Europe da bi ove godine osvojio i klupski SP.

Kopirati
Drag cursor here to close