Seria A

Revolucionarna promjena u talijanskoj ligi

Doigravanje za prvaka bilo je aktualno do prije nekoliko godina, a onda su Talijani donijeli odluku da će međusobni učinak odlučivati o svemu.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2022. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski nogometni savez odobrio je promjene u formatu Serie A pa će od sljedeće sezone biti uvedeno doigravanje za Scudetto ako dvije momčadi završe s jednakim brojem bodova na prvome mjestu. Tada će se ići u doigravanje na jednu utakmicu, a ako nakon 90 minuta ne bude pobjednika, prvaka će odlučiti jedanaesterci.

To se odnosi samo na borbu za naslov prvaka pa ako momčadi budu s jednakim brojem bodova u borbi za europsko mjesto, o tome će odlučivati međusobni skor. Doigravanje za prvaka bilo je aktualno do prije nekoliko godina, a onda su Talijani donijeli odluku da će međusobni učinak odlučivati o svemu. Sada su se ponovno vratili staroj odluci.

Jedini put kada je Scudetto dodijeljen doigravanje bilo je 1964. godine kada je Bologna pobijedila Inter 2:0. Ovu odluku forsirao je predsjednik saveza Gabriele Gravina, a danas je i odobrena. Gravina smatra da će to povećati atraktivnost cijele Serie A u budućnosti, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close