Jakirović i Barbarez

Reprezentacija dobiva duet na mjestu izbornika?

Danas će točno mjesec dana otkako reprezentacija Bosne i Hercegovine nema izbornika.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2020. u 18:20 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osamnaestog studenog BiH je izgubila od Italije u posljednjoj utakmici koju je u toj ulozi bio Dušan Bajević. 

U utorak 22. prosinca zakazana je sjednica upravnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali oni bolje upućeni tvrde da se nijedna točka dnevnog reda neće ticati izbora novog šefa struke reprezentacije.

Izbornik će se birati tako da će novooformljeno povjerenstvo za izbor, koje čine Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, predložiti svog kandidata, a onda će ga potvrditi ili odbiti UO Saveza. 

U petak su Spahić i Misimović obavili razgovore s dvojicom Sergeja - Jakirovićem i Barbarezom. Nije slučajno da su obojica isti dan na razgovoru, jer navodno Emir Spahić ima ideju da izbornik bude tandem, odnosno da Jakirović bude izbornik, a Barbarez njegova desna ruka. 

Time bi se ‘ugodilo’ i navijačima među kojima Barbarez ima kultni status, što bi opet stvorilo svojevrsni “zračni jastuk” od kritika ako bi se opet ostvario neuspjeh. Sad je samo pitanje koliko bivši reprezentativac želi prihvatiti ulogu čovjeka iz drugog plana, odnosno kolike su zapravo njegove ambicije.

Isto tako, ne treba zaboraviti da je bio kandidat za izbornika i prije desetak godina, ali tada je srpska komponenta Saveza blokirala njegovo imenovanje. 

Kopirati
Drag cursor here to close