Statistički najgori izbornik

Bajević demantirao da se "potukao" s Misimovićem

Dušan Bajević vodio je u srijedu navečer posljednji put reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2020. u 23:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U njegovoj posljednjoj utakmici BiH je izgubila od Italije na Grbavici, u utakmici u kojoj rezultat 0:2 ne govori koliko je Italija rutinski dobila susret.

“Nismo mogli ništa danas uaditi. Žao mi je i osjećam se krivim što nisam zamijenio Sinišu Saničanina prije ozljede. Dečko je davao sve od sebe, igrao sve utakmice, ne žali se nikada i zaista mi ga je žao”, rekao je Bajević.

Bajević će ostati upisan kao izbornik bez pobjede u najgoroj kalendarskoj godini u 25-godišnjoj povijesti nacionalnog tima BiH, u kojem je u osam susreta ostvareno šest poraza i dva remija. BiH je s Bajevićem ispala u UEFA Ligu nacija B te je eliminisana u polufinalu dodatnih kvalifikakacija za plasman na EURO pa je slavni igrač i trener iz BiH na neslavan način završio jedanaestomjesečnu epizodu na klupi reprezentacije.

"Nije me stid, ponosan sam što sam bio na čelu reprezentacije. Pokušali smo i stožerune treba da optužujete, ja sam taj krivac. Zahvalio bih se igračima i suradnicima u stručnom štabu. Najveća šteta je što nismo uspjeli da pobijedimo Sjevernu Irsku u baražu za EURO", kazao je Bajević, dodavši:

"Treba izabrati sada novog izbornika i on će znati šta treba uraditi. Ne trebam mu davati savjete. Otvorili smo vrata nekim igračima. Treba vremena da igramo nogomet kakav želi publika. Reprezentacija BiH ima dobre igrače i vjerujem da će novi izbornik sastaviti dobru ekipu. Treba postaviti ciljevi. Ako nemaš cilj, nemaš ništa. Ne može drugačije".

O informaciji da je došlo do incidenta, tj. skoro i fizičkog obračuna između Bajevića i Zvjezdana Misimovića, v.d. tehničkog direktora, danas u hotelu reprezentacije BiH na Ilidži, odlazeći izbornik je revoltiran rekao:

"Njih zanima više ovo nego utakmica. Ništa se nije desilo, šta se desilo. Razgovarali smo i ništa više". 

Kopirati
Drag cursor here to close