Nema favorita

Rendulić: U derbijima su sva tri znaka moguća

HŠK Zrinjski će protiv Veleža tražiti čak petu uzastopnu pobjedu u mostarskim derbijima.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 13:07 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski ima za nadoknaditi još dvije utakmice u tekućem prvenstvu i oba su derbijia. Onaj hercegovački bit će nadoknađen u studenom, a mostarski derbi ove srijede.

Bit će to zaostala utakmica trećeg kola Premijer lige, a Zrinjski u nju ulazi nakon što je ostavio onu kratku rezultatsku krizu iza sebe i nakon što je ponovno uhvatio pobjednički ritam kada je liga u pitanju.

Osim što ima četiri pobjede u nizu Zrinjski u derbi ulazi i s velikom serijom u samim mostarskim derbijima. Naime, Plemići nisu od Veleža izgubili pune tri godine, imaju četiri pobjede u nizu i šest pobjeda u zadnjih sedam utakmica.

Međutim, trener Krunoslav Rendulić kaže da u derbijima ulogu ne igra ni statistika ni trenutna forma.

"Neću reći ništa novo ako kažem da nas čeka zahtjeva utakmica i kvalitetan protivnik. Velež igra dobro, u seriji je pozitivnih rezultata i to je momčad koja teži nadigravanju. U derbijima favoriti ne postoje, sva tri znaka su moguća. Nadam se samo da će utakmica biti kvalitetna, da će i jedni i drugi pružiti dobru igru i da će pobijediti bolji", rekao je Rendulić, kazavši kako je Velež u maloj prednosti jer je Zrinjskom pauza kraće trajala.

 

Bljesak.info / Zajednička fotografija uoči derbija

"Imali smo nešto kraću pauzu jer smo igrali u ponedeljak. Imamo sitnih problema vezanih za Petra Mišića, a Hrvoja Barišića zbog operacije nećemo imati još nekih mjesec i pol. Problem je i što Nemanja Bilbija nije bio s nama, jer je participirao s reprezentacijom. No, to je viša sila, a samo se nadam da će doći zdrav", dodao je Rendulić.

Kapetan u odsustvu Bilbije, Slobodan Jakovljević, kazao je kako je momčad "nabrijana" za derbi, ali da mora ostati prizemljena.

"Atmosfera je dobra i nadam se da će takva ostati i sutra. Utakmica sama po sebi nosi pritisak, jer znamo što ljudima u gradu znači ova utakmica. Pritisak je uvijek kada se igra protiv Veleža, nadam se samo fair play igri, a neka pobijedi bolji", istaknuo je Jakovljević.

Bljesak.info / Slobodan Jakovljević i Denis Zvonić

Derbi Zrinjskog i Veleža igra se u srijedu u 16 i 30, a prijenos je na Arena Sport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close