Zaostala

Rendulić najavio "četiri ili pet" izmjena za Tuzlu

U srijedu HŠK Zrinjski neće odraditi svoju obavezu u Kupu nego će odigrati zaostalu utakmicu 2. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja.
Sport / Nogomet | 26. 09. 2023. u 10:58 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plemići neće igrati utakmicu Kupa protiv Čelika u Zenici. Ta utakmica će se igrati neki drugi put, a u srijedu će biti nadoknađena prvenstvena utakmica protiv Tuzla Cityja.

Zrinjski u Tuzlu odlazi nakon dvije dramatične i emotivne utakmice protiv Alkmaara i Željezničara, u kojima je oba puta nakon preokreta došao do pobjede.

"Nova utakmica, novi izazov. Važno je bilo da smo protiv Željezničara došli do pobjede, da dođemo u normalnu kolotečinu kada je prvenstvo u pitanju. Nema vremena za bilo kakva slavlja. Čeka nas još jedna zahtjevna utakmica, pogotovo nakon serije teških utakmica", kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Tuzla City dobro je počela sezonu, ali sada ima četiri poraza u zadnjih pet utakmica. Unatoč tome radi se o opasnoj ekipi predvođenoj bivšim napadačem Zrinjskog, Irfanom Hadžićem.

"Tuzla je dosta promijenila ekipu i treba im vremena da se poslože. Kod Hadžića se vidio da mu je falio kontinuitet, a kada je to postigao vidi se  da se radi o opasnom igraču koji koristi najmanju priliku. Ima tu još dobrih igrača, ali mi svugdje idemo s ambicijom da dobijemo utakmicu", dodao je Rendulić.

Zbog ljetošnjih odgoda Plemići su u stalnom ritmu dvije utakmice tjedno, što mora ostaviti traga.

"Sigurno da je utakmica protiv Alkmaara ostavila traga, ali protiv Željezničara smo bili energetski odlični, što sugerira da smo spremni i da imamo širok roster. Svi koji su ušli dali su obol i drago mi je zbog svih njih".

Rendulić kaže da će u Tuzlu povesti kombiniran sastav, odnosno da će sigurno neki igrači ostati u Mostaru.

"Nažalost, Jukić ima određenih problema i neće biti u konkurenciji. Drugi se žale na umor, Ćorluka prije svih, ali i bez obzira na to bit će četiri ili pet izmjena", zaključio je Rendulić.

Utakmica između Tuzla Cityja i Zrinjskog igra se u srijedu u 15 sati na Tušnju.

Kopirati
Drag cursor here to close