Dojmovi nakon drame

Rendulić: "Kiš je trebao ući ranije, ali..."

Hrvatski trener Krunoslav Rendulić postao je prvi trener Zrinjskog koji je odveo tu momčad u drugo pretkolo Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2023. u 00:17 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je imao prednost iz prve utakmice u Armeniji (1:0) Krunoslav Rendulić i dalje je smatrao da su šanse za prolaz u drugo pretkolo bile podjednake. Činilo se da je to pila naopako, ali nakon dramatičnog uzvrata u Mostaru pokazalo se da je bio u pravu.

"Znali smo da će biti teška utakmica, jer radi se o ekipama podjednakih kvaliteta i šanse su bile 50-50. Prvo poluvrijeme smo bili dobri i dominanti, a u drugom smo dosta pali. Pokušali smo izmjenama promijeniti ritam i tijek igre, ali nažalost nismo uspjeli i bili smo u podređenom položaju", kazao je Rendulić nakon što je Zrinjski izgubio (2:3) uzvrat u Mostaru, ali je prošao zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca.

Foto: Bljesak.info / Krunoslav Rendulić

Obično ekipe koje prokockaju prednost kao što je imao Zrinjski "padnu" kada dođu jedanaesterci, no kod Plemića se to nije dogodilo.

"Pokazali smo mentalnu snagu u izvođenju jedanasteraca. Zlomislić je promašio u trećoj seriji, ali je Marić fenomenalno reagirao u zadnjoj i Hrvoje je rutinski pogodio za prolaz", dodao je trener Zrinjskog.

Iako su se mnogima na stadionu počeli "pričinjavati" duhovi nekadašnjih poraza, poput onog od Slovana ili još dalje od Dudelangea, Rendulić kaže da ekipa nije gubila vjeru nakon što je prosula prednost od dva gola, iz prvog i drugog susreta.

"Vjerovali smo do posljednje sekunde do možemo. Nismo planirali da će otići u produžetke, ali ovako je slađe. Ova generacija je očito predodređena za velike rezultate. Momci su sve to zaslužili poštenim radom i odnosom, a to se uvijek vrati". 

Rendulić kaže da su mnogi važni igrači, poput Ćuže, Kožulja ili Stanića, izvan forme jer im nedostaje kontinuitet, a upitan je i je li Tomislav Kiš zaslužio veću minutažu.
 
"Plan je bio da uđe puno prije, ali plan je jedno a realnosti su drugo. Bili smo priorani mijenjati, puno je neplaniranih izmjena, pogotovo ona Čanađijina. Tomo je odličan igrač, uvijek koristi svoju minutažu i sad ju je iskoristio".
 
Foto: Bljesak.info / Slavlje Plemića
 
Čudilo nas je i kako je toliko drastično Zrinjski pao u drugom poluvremenu, nakon što je nadigrao svog protivnika u prvom.
 
"Velika je potrošnja i to ne treba čuditi, ali ima nešto i do podsvijesti. Pritisak rezultata je veliki i podsvjesno se povučeš. Sve je to sastavni dio nogometa.
 

Slovan za nijansu bolji od Luksemburžana

Zrinjski će sutra u miru doznati svog protivnika u drugom pretkolu. Iako svi očekuju revanš sa Slovanom, slovački prvak mora pobijediti u Luksemburgu jer je prva utakmica završila 1:1.

"Nema lakih protivnika, ni ovaj nije bio lagan. I u prvom kolu bilo je iznenađujućih rezultata, pa ne bih se čudio da bude i u uzvratima. Ipak, Slovan je za nijansu bolja momčad i vjerujem da bi mogli proći", kazao je Rendulić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close