Pred novi derbi

Rendulić: Imamo problema sa igračkim kadrom

"Manje nas čini radosnim činjenica da imamo puno problema vezanih za bolesti i ozljede. Dugi niz utakmica je iza nas. Znamo jedni o drugima sve. Svaka utakmica je priča za sebe pa ćemo vidjeti tko će se bolje snaći u svemu tome", kaže Rendulić
Sport / Nogomet | 22. 04. 2023. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nisu igrali tako davno, 8. ožujka. To je bila zaostala utakmica iz prvog dijela prvenstva. Nova je već tu, novi treći derbi u ovoj sezoni za prvenstvene bodove. Na manje od mjesec dana prije novog okršaja, duela u finalu Kupa.

Međusobni dueli Veleža i Zrinjskog dolaze u kratkom periodu, između utakmica koje se igraju svaka tri dana, tako da su jedan i drugi trener baš kao i momčadi lišeni neke specijalne najave. Iako je ovo derbi, najvažnija utakmica za jedne i drugi, kada dolazi u tom ubrzanom ritmu, jednostavno je samo jedna u nizu.

"Nije tajna ako kažem da se sastaju trenutno najbolje dvije momčadi u BiH zbog čega se da zaključiti da se najbolji nogomet igra u Mostaru. Manje nas čini radosnim činjenica da imamo puno problema vezanih za bolesti i ozljede. Dugi niz utakmica je iza nas. Znamo jedni o drugima sve. Svaka utakmica je priča za sebe pa ćemo vidjeti tko će se bolje snaći u svemu tome. Vidjet ćemo kakva je situacija s igračkim kadrom na posljednjem treningu. Velež je domaćin, to je najveća prednost ali mi imamo svoj cilj, a to je osvojiti tri boda, pobijediti", reći će šef stručnog stožera prve momčadi HŠK Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Za Zrinjski će ovo biti druga utakmica na stadionu Rođeni u relativno kratkom periodu. Na početku drugog dijela, Zrinjski je savladao Sarajevo na istom terenu 2:0, nakon čega je nadigrao Velež 3:1. Kroz posljednjih sedam međusobnih dvoboja Zrinjski je dodatno popravio svoju statistiku međusobnih dvoboja u gradskom derbiju. Velež je posljednji put slavio 8. kolovoza 2020. godine, nakon čega je u narednim sedam susreta Zrinjski upisao pet pobjeda uz dva remija. 

Kopirati
Drag cursor here to close