Kasno buđenje

Rendulić: Da je bila još koja minuta, svašta bi bilo

Zrinjski drugu godinu zaredom ispada od Slovana iz Bratislave, ali za razliku od prošle godine ovaj put ostaje u Europi.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2023. u 23:05 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovan iz Bratislave nastavlja svoj put u Ligi prvaka nakon dvije teške i dramatične utakmice sa Zrinjskim. Prvak BiH uspio se u uzvratu u Bratislavi vratiti iz skoro bezizlazne situacije, ali nakon što se od 0:2 vratio to 2:2 to mu ipak nije bilo dovoljno za prolaz.

Ipak je na koncu presudila ona prva i gol Sharanija Zuberija u Mostaru za 1:0 Slovana, što Zrinjski nije uspio nadoknaditi.

Treba pošteno reći

"Kada se zbroje obje utakmice treba pošteno reći da je Slovan bio za nijansu bolji protivnik", rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić nako uzvratne utakmice te nastavio:

"Na ovom nivou moraš imati agresivnost i parirati u duelima, a mi to nismo imali. Izuzetno smo loše otvorili utakmicu, nismo ni počeli, a već smo bili u zaostatku. Nismo parirali ni u duelu ni agresiji i tek nakon 0:2 smo krenuli kako smo trebali od početka. Zabili smo dva gola, ali nije bilo dovoljno", dodao je.

Bljesak.info / Treneri Weiss i Rendulić
  
Od tri primljena gola Zrinjski je dva primio nakon prekida i to je nešto što Rendulića brine.
 
"Golovi padaju svakako, pa i iz prekida. Onaj gol iz Mostara neću komentirati, sve je rečeno, a ovi u Bratislavi su čista odgovornost obrambenih igrača". 

Zrinjski ostaje u Europi

Rendulić je dodao kako Slovan nije ista ekipa s Weissom i Kuckom i bez njih, ali i pohvalio svoje igrače na obje utakmice.
 
"Treba pohvaliti momke koji su odigrali hrabro, pogotovo tih zadnjih 15-20 minuta. Da je bila još koja minuta, ne kažem da bi zabili i treći gol, ali stavili bi ih pod još veći pritisak i bila bi još veća nervoza". 
 
Zrinjski ostaje u Europi, ali seli u Europsku ligu gdje će igrati protiv, navjerojatnije, islandskog Breidablika.
 
"Imamo još minimalno četiri utakmice. Nadam se da ćemo prikazati igru kao onu nakon 0:2 zaostatka, a ako tako bude vjerujem da ćemo preskočiti idućeg protivnika", zaključio je Krunoslav Rendulić.
 
Bljesak.info / Krunoslav Rendulić
 
Kopirati
Drag cursor here to close