Motiviranje

Dalić: Moramo pokazati karakter i vratiti se u igru

"Težak poraz i čestitam Austriji na pobjedi. Isprika našim navijačima koji su došli na današnju utakmicu zbog poraza", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2022. u 00:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je na otvaranju Lige nacija u Gradskom vrtu od Austrije rezultatom 3:0.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je nezadovoljan predstavom Hrvatske.

"Težak poraz i čestitam Austriji na pobjedi. Isprika našim navijačima koji su došli na današnju utakmicu zbog poraza", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić za Novu TV nakon poraza od Austrije.

"Prvih pola sata smo igrali dosta dobro, ali nakon gola koji smo primili nismo se više mogli vratiti u igru. Pali smo, nismo više bili ekipa. Nemoć, loša naša utakmica. Moramo kroz sljedeće tri utakmice se vratiti".

Istaknuo je da ga novi austrijski izbornik Rangnick nije iznenadio.

"Znali smo da je Austrija brza i agresivnija. Sve smo mi znali. Naišli bi na blok, griješili bi u pasevima, brzo su osvajali teren i zabili gol iz dobrih šuteva i akcija".

Za tri dana hrvatska reprezentacija na Poljudu će ugostiti Francusku.

"Sad moramo pokazati karakter. Ovo je težak poraz koji nismo očekivali. Kraj je sezone, ali tako je drugima. Moramo pokazati karakter i pokušati se vratiti u igru. Odigrati dobru utakmicu u Splitu i na neki način se vratiti.

Rangnick: Igrali smo kao momčad, tako mora biti u modernom nogometu

"Imali smo problema u prvih 30 minuta sa sustavom 3-5-2 i jedva da smo imali pristup bilo kojoj fazi igre. Bilo nam je od pomoći što smo onda prešli na sustav 4-2-2-2 i tada nam je bilo puno lakše. Mislim da smo potpuno kontrolirali igru u drugom poluvremenu. Na samom kraju smo mogli i više golova dati.

Zadovoljan sam učinkom u zadnjih sat vremena, a uopće mi se nije svidjelo prvih pola sata. Nakon postignutih golova nismo pali, bili smo vrlo kompaktni u veznom redu i zapravo nismo Hrvatima dopuštali da dođu u šansu.

Još nema razloga za euforiju. Igrali smo kao momčad, tako to mora biti u modernom nogometu, da se svi igrači udruže da zajedno brane gol", kazao je austrijski izbornik Ralf Rangnick.

Kopirati
Drag cursor here to close