Premiership

Remi u Merseyside derbiju, Chelsea teško do bodova

Opasne su šanse stvarali malo jedni, malo drugi, a mreža se napokon zatresla u 69. minuti. Iz blizine je Coady pogodio za vodstvo Evertona i erupciju oduševljenja na tribinama, no sve je brzo splasnulo jer je VAR tehnologija potvrdila offside.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2022. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolo u Premiershipu otvoreno je Merseyside derbijem koji je još jednom potvrdio lošiju formu na startu sezone kako za Everton tako i za Liverpool. Kao i obično bilo je prilično žestoko u ovom gradskom derbiju, a u prvih 45 minuta podjednako su prijetili i jedni i drugi.

Prvu pravu priliku imala je domaća momčad pa je tako u 32. minuti Davies uzdrmao okvir gola, a Liverpool je uzvratio na samom kraju prvog dijela. Tada su Nunez i Luis Diaz uzvratili na drugoj strani, zamalo su bili neprecizni. Na startu drugog poluvremena Liverpool je ozbiljno pritisnuo gradskog rivala. Prijetili su Diaz, Tsimikas i Salas, no najviše zaslugama golmana Pickforda domaća je momčad preživjela to razdoblje utakmice.

Potom se utakmica posve otvorila. Opasne su šanse stvarali malo jedni, malo drugi, a mreža se napokon zatresla u 69. minuti. Iz blizine je Coady pogodio za vodstvo Evertona i erupciju oduševljenja na tribinama, no sve je brzo splasnulo jer je VAR tehnologija potvrdila offside.Do kraja susreta još su se s po jednom odličnom obranom istakli golmani Pickford i Alisson te je sve završilo bez golova. Liverpool je tako treći put remizirao na startu ove sezone, dok je Everton po tom pitanju rekorder Premiershipa. I dalje je bez pobjede, a ovo mu je bio četvrti remi.

Chelsea je prije dolaska u Zagreb savladao West Ham, ali opet strašno skupa momčad sa Stamford Bridgea ima problema, jednostavno ne briljira.Nakon siromašnog prvog poluvremena igra se rasplamsala u nastavku. Gosti su poveli golom Antonija u 62. minuti, a ključni igrač domaćeg sastava bio je Chilwell koji je u igru ušao u 72. minuti. Tada je, inače, s travnjaka izašao hrvatski nogometaš Mateo Kovačić.

Chilwell je postigao gol za 1:1 u 76. minuti, dok je u 88. asistirao strijelcu Havertzu koji je također u spomenutoj 72. minuti ušao u igru. Odmah u idućem napadu West Ham je izjednačio golom Corneta, ali je pogodak poništen zbog prethodnog prekršaja na vrataru Cheseaja Mendyju. Chelsea je time upisao treću pobjedu u sezoni te se popeo na peto mjesto ljestvice.

Tottenham je na domaćem terenu pobijedio Fulham 2:1. Hojbjerg i Kane su doveli Tottenham u vodstvo 2:0, a neumoljivi Mitrović je opet bio strijelac za Fulham, no taj je gol bio dovoljan tek za ublažavanje poraza. Tottenham se popeo na trenutačno drugo mjesto na ljestvici. Hrvatski nogometaš Ivan Perišić u igru je za Tottenham ušao u 84. minuti.

Nottingham Forest je pred svojim navijačima vodio 2:0 protiv Bournemoutha do početka drugog poluvremena, ali je završilo slavljem gostiju 3:2 nakon golova Billinga, Solankea i Anthonyja u 87. minuti.

Najveću pobjedu kola ostvario je Brentford koji je svladao Leeds 5:2, a igrač utakmice je bio Ivan Toney koji je tri puta tresao mrežu gostiju iz Leedsa.

Wolverhampton je tri boda protiv Southamptona osvojio minimalnom pobjedom. Za istu se pobrinuo Daniel Podence golom u nadoknadi prvog poluvremena.

Kopirati
Drag cursor here to close