Bivši prvak Europe se vratio

Nottingham Forest nakon 23 godine slavio u Premiershipu

Awoniyi je nekada bio igrač Liverpola, u Premiership se vratio preko Union Berlina za 17 milijuna funti.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2022. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je 16. svibanj kada je Nottingham Forest ostvario posljednju pobjedu na oproštaju od Premiershipa. Nakon svega što je prošao ovaj dvostruki prvak Europe, danas su njegovi navijali dočekali svojih pet minuta. U susretu drugog kola protiv West Hama je Awoniyi zabio gol, igrala se druga minuta sudačke nadoknade prvog dijela. Awoniyi je nekada bio igrač Liverpola, u Premiership se vratio preko Union Berlina za 17 milijuna funti.

Navijači su satima oko City Grounda stvarali sjajnu atmosferu i svakako su dali svoj obol pobjedi Nottingham Forest. Igrači West Hama su stvorili veliki broj prilika, dva puta su njegovi igrači pogađali prečku preko Pabla Fornalsa i Saida Benrahmea, dok je Dean Henderson skinuo penal Declanu Riceu. Nakon dva odigrana susreta, momčad West Hama koja je prošle sezone izgledala većim dijelom jako dobro, sada je krenula u novu sezonu sa dva startna poraza.

Navijači West Hama koji su doputovali na gostovanje u Nottingham imali su posebnu poruku za Jesseja Lingarda čijem su se povratku ovoga ljeta nadali.Lingard je iz Manchester Uniteda otišao ovog ljeta kao slobodan igrač. Želio ga je West Hem dovesti nakon sjajnog perioda koji je sa Čekićarima proveo na posudbi tijekom sezone 2020/21, ali Lingard je imao drugačije planove.

Kada se činilo da će zaista karijeru nastaviti u Londonu, preko noći je došlo do preokreta i on je potpisao ugovor sa Nottinghamom koji ga plaća oko 150.000 funti tjedno.Navijači West Hama su bijes iskazali tako što su ga gađali lažnim novčanicama, a cijela akcija bila je unaprijed dogovorena na društvenim mrežama. Uz to, svaki Lingardov kontakt sa loptom pratili su bučni povici i zvižduci.

Kopirati
Drag cursor here to close