Derbi večeri

Remi Španjolske i Portugala, Česi svladali Švicarce

"Furija" je u Sevilli povela u 25. minuti golom Alvara Morate. Portugal je uspio izjednačiti u 83. minuti. Joao Cancelo je sjajno ubacio s krila, a Ricardo Horta zabio za 1-1.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2022. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U najzanimljivijem susretu večeri u Ligi nacija Španjolska i Portugal su u Sevilli odigrali 1-1 što je već peti uzastopni međusobni remi ovih suparnika.

Španjolska i Portugal su odmjerile snage u susretu 1. kola skupine A2 elitnog razreda Lige nacija.

"Furija" je povela u 25. minuti golom Alvara Morate. Bila je to sjajna akcija domaćeg sastava. Gavi je povukao kontru, gurnuvši do Morate koji je loptu propustio kroz noge za Sarabiju, nakon čega je napadač Sportinga ušao u kazneni prostor te vratio do Morate kojem nije bilo teško svladati Dioga Costu.

Portugal je bio korak do izjednačenja u 59. minuti kada je Rafael Leao "povaljao suparnika", izašao ispred Unaija Simona i pucao, no domaći vratar je sjajno reagirao. Samo pet minuta kasnije zicer je imao i Morata, no ovoga puta je napadač Juventusa pucao pored gola.

Portugal je uspio izjednačiti u 83. minuti. Joao Cancelo je sjajno ubacio s krila, a Ricardo Horta zabio za 1-1. U 87. minuti se Španjolska mogla vratiti u vodstvo, no Jordi Alba je promašio veliku priliku.

U drugom susretu ove skupine Češka je u Pragu pobijedila Švicarsku sa 2-1. Oba gola za češku vrstu je zabio Jan Kuchta (11, 58), dok je za Švicarce zabio Noah Okafor (44).

Za tri dana Češka će ugostiti Španjolsku, dok će u Lisabonu igrati Portugal i Švicarska, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close