2:2

Remi Rudara i Veleža

Rudar Prijedor i Velež remizirali su danas u susretu 14. kola Premijer lige BiH. Bilo je 2:2.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2021. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odličan susret viđen je u Prijedoru, a na kraju pobjednika nije bilo i obje ekipe su osvojile po bod.

Do 22. minute nije bilo previše uzbuđenja. Rudar je većinom imao posjed lopte, a zatim iz prve šanse domaći dolaze do gola.

Ćosić je napravio veliku grešku. Pokušao je spustiti loptu golmanu Kačavendi, Jakupović to koristi i zabija pogodak za 1:0.

Velež potom preuzima posjed lopte na svoju stranu. Zajmović u 30. minuti gađa sjajno škaricama, lopta odlazi tik preko gola domaćih.

Rudar je u 33. minuti mogao doći do drugog gola. Kulenović izlazi sam pred Kačavendu, ali loše šutira i lopta odlazi pored gola.

Dvije minute kasnije Rođeni dolaze do poravnanja. Vehabović šutira i pogađa stativu, natrčao je Ćosić i zabio je za 1:1.

Pomoćni sudac prvobitno je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd, ali je nakon konzultacija s glavnim arbitrom Adisom Mulahasanovićem lopta ipak završila na centru za 1:1.

Velež u 43. minuti ima još jednu sjajnu šansu. Pršeš šutira s 30 metara, a Šćekić fenomenalno brani i na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Velež propušta veliku šansu. Zajmović je sam pred Šćekićem, no šutira pored gola.

Kazna za promašaj stiže u 52. minuti. Dario u kaznenom prostoru ruši Santosa, a sudac pokazuje na bijelu točku, prenosi SportSport.ba.

Nikola Mandić samo što je ušao u igru precizno pogađa s 11 metara za prednost domaćeg tima od 2:1.

Feđa Dudić potom baca sve karte na napad. Velež je krenuo ofenzivno, a u 67. minuti Anđušić ima odličnu šansu, Šćekić sjajno brani.

Napadi Veleža su se isplatili u 75. minuti meča. Ćosić ovog puta asistira, a mrežu domaćeg tima za 2:2 pogađa Dino Hasanović.

Nakon ovog gola oba tima su imala nekoliko opasnih napada, a u 87. minuti ponovo Anđušić prijeti. Sjajno je šutirao, ali Šćekić fenomenalno brani njegov udarac.

Do kraja je ostalo 2:2 i obje ekipe su osvojile po bod.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close