Bundesliga

Remi Bayerna i Union Berlina, Eintracht uvjerljiv protiv Leipziga

Becker je u 12. minuti doveo Union Berlin u vodstvo, dok je za goste izjednačio Kimmich tri minute poslije. Nogometaši Eintrachta su na domaćem terenu u Frankfurtu svladali Leipzig 4-0.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2022. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbi utakmici 5. kola Bundeslige nogometaši Uniona i Bayerna odigrali su u Berlinu bez pobjednika 1-1, čime oba sastava gledaju u leđa Freiburgu i Borussiji iz Dortmunda na vrhu ljestvice.

Becker je u 12. minuti doveo Union Berlin u vodstvo, dok je za goste izjednačio Kimmich tri minute poslije.

Sjajnu su utakmicu u Leverkusenu odigrali Bayer i Freiburg u kojoj su gosti pobijedili 3-2, a klub iz Leverkusena je time upisao već četvrti poraz. Freiburg se, pak, popeo na sam vrh s jednakim brojem bodova kao Borussia (D).

Domaćin je poveo golom Demirbaya u 16. minuti, no gosti su na samom početku nastavka preokrenuli rezultat golovima Gintera i Gregoritscha. Potom je uslijedio odličan trzaj glavom Schicka u 65. minuti i izjednačenje na 2-2, ali i novo vodstvo gostiju. Tri boda je Freiburgu osigurao Doan golom u 71. minuti.

Wolfsburg je i dalje u neuspješnoj potrazi za premijernom pobjedom u sezoni. Upisali su Vukovi treći poraz, Koeln je slavio kod Wolfsburga s 4-2 premda je domaća momčad imala odlično otvaranje utakmice, u drugoj minuti je Nmecha zabio za 1-0. No, do kraja poluvremena već je bilo 3-1 za goste nakon pogodaka Ljubičića i Kainza te autogola Paula Otavija.

U 79. minuti je Nmecha postigao novi gol za Wolfsburg i vratio nadu u bod ili tri, ali vrlo brzo je Koeln opet imao dva gola plusa nakon što je Adamyan zabio za konačnih 4-2.

Stuttgart je na domaćem terenu odigrao 1-1 sa Schalkeom iako je posljednjih dvadesetak minuta imao igrača manje. Fuehrich i Terodde bili su strijelci.

U posljednjem subotnjem susretu 5. kola Bundeslige nogometaši Eintrachta su na domaćem terenu u Frankfurtu svladali Leipzig 4-0.

Utakmica je riješena u prvom poluvremena kada je Eintracht postigao dva pogotka. U 16. minuti je strijelac bio Kamada, a u 22. Rode, s tim da je u oba slučaja asistent bio Kolo Muani.

Pobjednik je i definitivno odlučen u 67. minuti kada je Brazilac Tuta povećao na 3-0, a do kraja je još Borre u 84. realizirao jedanaesterac za konačnih 4-0.

U domaćem sastavu Kristijan Jakić je igrao do 87. minute, a za goste je cijelu utakmicu odigrao Joško Gvardiol.

Eintracht je trenutačno na devetom mjestu ljestvice.

U nedjelju će se sastati Augsburg - Hertha i Borussia (M) - Mainz.

Bundesliga, 5. kolo

Subota:

Bayer - Freiburg 2-3 (Demirbay 16, Schick 65 / Ginter 48, Gregoritsch 50, Doan 71)

Union Berlin - Bayern 1-1 (Becker 12 / Kimmich 15)

Wolfsburg - Koeln 2-4 (Nmecha 2, 79 / Ljubičić 22, Paulo Otavio 31-ag, Kainz 45+2-11m, Adamyan 81)

Bochum - Werder 0-2 (Fuellkrug 86, 90+2-11m)

Stuttgart - Schalke 1-1 (Fuehrich 18 / Terodde 21)

Eintracht - Leipzig 4-0 (Kamada 16, Rode 22, Tuta 67, Borre 84)

Petak:

Borussia (D) - Hoffenheim 1-0 (Reus 16)

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close