Serija traje

Rekordna 28. pobjeda Al Hilala

Velika serija Al Hilala počela još 25. rujna u saudijskom Kupu kralja. Od tada su pobijedili u još dvije utakmice kupa, 16 utakmica saudijskog prvenstva i devet utakmica Azijske Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 13. 03. 2024. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Al Hilal je izborio plasman u polufinale Azijske Lige prvaka. U revanš utakmici na svom terenu, Al Hilal je bio bolji od velikog rivala, Al Ittihada 2:0.

Golove su postigli Mitrović i Salem Al Dawsari u razmaku od dvije minute. Ovom pobjedom, Al Hilal je oborio rekord. Prva su ekipa koja je nanizala 28. trijumfa zaredom.

Do sada je na prvom mjestu bila ekipa iz Walesa, The New Saints s 27 vezanih trijumfa, iza su ostali Ajax (koji je imao niz 25, odnosno 26 pobjeda), Coritiba (24), Bayern (23), Real Madrid (22). Velika serija Al Hilala počela još 25. rujna u saudijskom Kupu kralja. Od tada su pobijedili u još dvije utakmice kupa, 16 utakmica saudijskog prvenstva i devet utakmica Azijske Lige prvaka.

"Ovo je zaista nevjerojatan uspjeh i želim da se zahvalim svima u klubu na udjelu u ovom značajnom pobjedničkom rekordu. Kao što sam rekao tijekom ovog perioda, međutim, rekordi nisu važni koliko trofeji. Na svima je u Al Hilalu da osiguramo naslov prvaka, da ispunimo ciljeve u kup takmičenjima. Tek tada možemo slaviti", rekao je portugalski trener Al Hilala Jorge Jesus.

Kopirati
Drag cursor here to close