7,8 milijardi eura za 270 utakmica

Rekordan ugovor za prijenos utakmica u Engleskoj

Nositelj priče u ovom paketu je Sky Sports kojem pripada četiri od pet paketa i prikazat će najmanje 215 utakmica u sezoni.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2023. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Premiershipu je sve više novca. Sada je potpisan novi "televizijski" ugovor. Ugovor je vrijedan 7,8 milijardi eura za 270 utakmica uživo u sezoni za period od četiri godine. Ovo je najveći ugovor u povijesti u Velikoj Britaniji, a prethodni iz 2018. je iznosio 5,6 milijardi.

Novi ugovor, koji je godinu dana duži, predstavlja povećanje vrijednosti prava uživo za 4 % i osigurat će financijsku sigurnost za klubove do najmanje 2029. godine. Nositelj priče u ovom paketu je Sky Sports kojem pripada četiri od pet paketa i prikazat će najmanje 215 utakmica u sezoni, uključujući početne utakmice u subotu u 18:30, nedjeljne početne utakmice u 15:00 i 17:30, plus večernje utakmice ponedjeljkom i petkom i tri utakmice sredinom tjedna.

Nakon Sky Sportsa, tu je TNT Sports koji će prikazati najmanje 52 utakmice u sezoni uključujući sve utakmice u 13:30 subotom i dvije serije utakmica sredinom tjedna. Sky će, također, prenositi svih deset utakmica posljednjeg dana svake sezone. Ukupno će prikazivati do 100 utakmica više u sezoni.

"Ishod ovog procesa naglašava snagu Premiershipa i potvrda je našim klubovima, igračima i menadžerima koji nastavljaju isporučivati najkonkurentniji nogomet na svijetu na punim stadionima, kao i navijačima koji svake nedjelje stvaraju atmosferu bez premca", rekao je Richard Masters, izvršni direktor Premiershipa.

Kopirati
Drag cursor here to close