Važni bodovi za Newcastle

Reedsi dobili četiri u nizu, Conte izgubio tri zaredom

Momci su morali uprljati dresove i zato sam posebno zadovoljan jer ovdje nije lako uzeti bodove. Vidjeli se da je bilo skoro nemoguće kontrolirati loptu zbog vjetra koji je dolazio sa svih strana", rekao je nakon utakmice Klopp.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2022. u 22:53 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp može biti itekako zadovoljan nakon što je njegova momčad savladala Burnley i upisala četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Po dosta hladnom vremenu, vjetru i kiši koja je padala na Turf Mooru, Fabinho je pogodio pet minuta prije odlaska na odmor. Taj njegov gol bio je jedini u ovom duelu kojeg se Klopp pribojavao.

"Bojao sam se ove utakmice, sve je nekako izgledalo kao neka kora od banane na koju ćemo se poskliznuti. Imali su oni neke svoje prilike, oni su dobra momčad, ali mi smo se znali nositi s tim stvarima. Momci su morali uprljati dresove i zato sam posebno zadovoljan jer ovdje nije lako uzeti bodove. Vidjeli se da je bilo skoro nemoguće kontrolirati loptu zbog vjetra koji je dolazio sa svih strana", rekao je nakon utakmice Klopp čija momčad zaostaje devet bodova za vodećim Cityjem i ima još 14 utakmica do kraja.

Newcastle polako pokušava pobjeći iz opasne zone. Danas su popularne "Svrake" uzele tri super vrijedna boda protiv Aston Ville. Kieran Trippier iz slobodnog udarca potopio Aston Villu na St James' Parku.

Trippier je jednostavno pronašao rupu u zidu, lopta je pogodila Emiliana Buendia na putu do mreže. Prethodno je Calum Chambers faulirao Joea Willocka, sudac Pawson pokazao je na jedanaesterac, ali je nakon pregledavanja snimke svoju odluku promijenio.

Međutim, ispostavilo se kako je i taj slobodnjak bio zlatna vrijedan Newcastleu koji je pobjegao četiri boda od zone ispadanja. Tripper je utakmicu morao napustiti zbog ozljede, tek će sutra znati njegov status.

Tottenham nastavlja mučiti svoje navijače. Miks loše obrane i slabog dana Huga Llorisa u sjevernom Londonu rezultirao je trijumfom gostiju. Već u šestoj minuti Lloris je dva puta intervenirao čekajući da nešto naprave njegovi suigrači. Treću šut, onaj Jiméneza nije mogao obraniti.

Kod drugog su Lloris i Davis sami sebi zakomplicirali svoju situaciju, na kraju je to iskoristio Dendoncker igrala se 18. minuta.
"Mi smo dovoljno samouvjereni, jer znamo koliko možemo. Sada smo u dobrom ritmu pa ćemo nastojati da se pomaknemo još više prema vrhu tabele", tvrdi trener Wolverhamptona, dok je njegov kolega na drugoj strani, Conte, prvi put izgubio tri prvenstvene utakmice zaredom od kada je vodio Atalantu u studenom 2009. godine.

Leicester i West Ham su podijelili bodove odigravši 2:2. Lisice su krenule sporo i kažnjene su Bowenovim golom već u desetoj minuti.
Ipak do poluvremena se domaća momčad vraća, Tielemans je realizirao jedanesterac u prvoj minuti sudačke nadoknade. Ricardo Pereira je utakmicu rezultatski preokrenuo utakmicu u 57.minuti, ali Leicester nije izdržao do kraja. Dawson je postavio konačan rezultat u 91. minuti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close