Real ostaje lider

Real uz dosta muke do boda

Lider La Lige ispustio je bodove tamo gdje su svi očekivali da će uzeti čitav plijen.
Sport / Nogomet | 23. 01. 2022. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid je u 22. kolu španske La Lige ugostio Elche i uz dosta muke došao do boda (2:2).

Lider La Lige ispustio je bodove tamo gdje su svi očekivali da će uzeti čitav plijen. Elche, tim iz donjeg dijela tabele, može jasno biti neugodan rival svakome, ali malo tko je očekivao da će u Madridu na Santiago Bernabeu biti na pragu osvajanja sva tri boda, ali nedostajalo je gostima malo sreće, snage i koncentracije da zadrže najprije 2:0, a zatim i 2:1 vodstvo, piše Sportsport.ba.

Real je od početka utakmice zagospodario terenom, to se i očekivalo, te je stvorio nekoliko dobrih prilika u prvih 45 minuta, no nije ih uspio iskoristiti.

Najbolju je bez dileme imao Karim Benzema, ali prvi strijelac Kraljeva u 33. minuti očajno šutira penal i loptu šalje visoko preko gola.

Kada već Real ne uspijeva iskoristiti svoje šanse, Elche dolazi do gola u 42. minuti. Lucas Boye je glavom zabio iz blizine, pa gosti neočekivano idu na pauzu s prednošću.

U 52. minuti novi penal za Real, ali je VAR poništio prethodnu odluku suca. U 76. minuti novi šok za domaće, pošto je Boye iskosa s desne strane preciznim i prizemnim udarcem povisio na 2:0 i izgledalo je kao da je sve gotovo.

Real ne odustaje, a vraća ga u život novi penal u 82. minuti. Luka Modrić je preuzeo odgovornost i pogodio. Madriđani su krenuli na sve ili ništa, pa u 92. minuti dolaze do 2:2. Eder Militao je sjajno skočio i loptu glavom proslijedio u mrežu nakon sjajnog centaršuta Viniciusa.

Real ostaje lider s 50 bodova, a pošto je i Sevilla remizirala jučer s Celtom, razmak između njih ostaje četiri boda. Treći je Betis s 40 bodova, Atletico s 36 na četvrtom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close