Svjetsko klupsko prvenstvo

Real u Maroku lovi peti naslov

Prethodnih godina su tek utakmice polufinale donekle odnosno finala privlačile određeni interes i nudile nešto više uzbuđenja.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2023. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U marokanskim gradovima Rabatu i Tangieru, ove godine će se Svjetsko klupsko prvenstvo koje je u svom proširenom izdanju
već godinama zamjena za Interkontinentalni kup. Utakmicu koja je nekada u prošlosti nudila odgovor na pitanje tko je najbolja momčad svijeta.

Već 23 godine imamo završni turnir koji se igrao u Brazilu, Emiratima, Japanu, Kataru, Maroku koji je bio domaćin dvije godine zaredom 2013 i 2014. godine. I ovaj put imamo šareno društvo sedam momčadi pobjednika najjačih kontinentalnih natjecanja (Real Madrid, Flamengo, Wydad Casablanca, Seattle Sounders, Auckland City), afrički doprvak (Al Ahly) i predstavnik Azije (Al-Hilal).

Prethodnih godina su tek utakmice polufinale donekle odnosno finala privlačile određeni interes i nudile nešto više uzbuđenja. I ovaj put imamo pretkolo u kojem će se sastati Al Ahly - Auckland City, pa će pobjednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv prvaka CONCACAF-a Seattlea, a boljeg iz tog dvoboja u polufinalu čeka europski prvak Real Madrid predvođen Lukom Modrićem.

U drugom dijelu ždrijeba je južnoamerički prvak Flamengo, koji će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta marokanske Wydad Casablance i saudijskog Al Hilala. Brazilski Corinthians je bio posljednji neuropski klub koji je osvojio naslov najboljeg. Real Madrid ima četiri titule, Barca i Bayern po dvije.

Kopirati
Drag cursor here to close