Svaki na svoju stranu...

Real se u velikoj rasprodaji riješio jednog čitavog tima i zaradio 110 milijuna

Real se u subotu poslijepodne i službeno riješio Garetha Balea te mu se zahvalio vrlo šturim priopćenjem. Zli engleski kolege izbrojali su svega 44 riječi, odnosno 3,38 po trofeju koji je Velšanin osvojio u španjolskoj metropoli.
Sport / Nogomet | 20. 09. 2020. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Evening Standard / Bale i Reguilón trebali bi u Tottenhamu imati više radosti nego u Realu...

Ne bude li senzacija u posljednja dva tjedna ljetnog Mercata, primjerice kupovina Lautara Martineza, Real Madrid bi mogao nakon dugo vremena zaključiti prijelazni rok bez velikih troškova.

Povratnik s posudbe Martin Odegaard bit će jedino novo ime u momčadi Blancosa, koji su ovo ljeto proveli sređujući troškovnik, a zaključit će ga s plusom od 100 milijuna eura i to bi trebalo izravnati minuse nastale poslije prošlogodišnjeg šopinga koji se 'zavrtio' na tri puta većem izosu.

Madridski AS je izračunao da se na stadion Santiago Bernabeu slilo 110 milijuna eura.

Real se u subotu poslijepodne i službeno riješio Garetha Balea te mu se zahvalio vrlo šturim priopćenjem. Zli engleski kolege izbrojali su svega 44 riječi, odnosno 3,38 po trofeju koji je Velšanin osvojio u španjolskoj metropoli.

Svima u Kraljevskom klubu pao je kamen sa srca jer je budžet za plaće rasterećen sa 17 milijuna eura neto na godišnjoj razini. Odnosno dvostruko većeg iznosa kad se na to doda porez...

Bale je sad Mourinhova briga, a Perez je od Levyja uzeo 30.000.000 eura za Sergija Reguilona, dok bi od bonusa moglo sjesti još 5.000.000 eura na račun. Također, Kraljevi su uspjeli ugraditi povratnu klauzulu u ugovor po fiksnoj cijeni od 40.000.000 eura. Ona vrijedi do lipnja 2022. godine, a garantira im i prvokup.

Ranije je Kolumbijac Rodriguez prodan Evertonu. Dok jedni tvrde da je Kolumbijac otišao bez odštete, drugi kažu da je prodan za 25.000.000 eura

Sad kad su Bale i Rodriguez stvar prošlosti, Perez može odahnuti, jer im je budžet bio opterećen sa svih strana, što zbog velikog broja igrača s visokim primanjima, ali bez adekvatne uloge u klubu, što zbog renoviranja stadiona Santiago Bernabeu i kredita koji je Perez uzeo od američke banke, a tu je i koronavirus, odnosno sve financijske posljedice koje su s njim došle.

Realova ljetna rasprodaja započela je Achrafom Hakimijem, čija prodaja u Inter je klupsku blagajnu napunila s 40.000.000 eura, zatim je otišao Oscar Rodriguez u Sevillu za 15.000.000, čime se uz gore navedenu trojku zarađeni iznos popeo do 85.000.000 eura.

Na treba dodati još i bonuse za Reguilona i Hakimija koji mogu donijeti još 10.000.000 eura u blagajnu.

Nisu samo seniori stradali, rezalo se i u mlađim kategorijama. Javi Sanchez otišao je u Valladolid za 3.000.000 eura, prodali su 50 posto ugovora Jorgea de Frutosa i Danija Gomeza Levanteu za ukupno 5.000.000 eura.

Takefusa Kubo otišao je u Villarreal na posudbu za 2.500.000 eura i još toliko u bonusima, Alberto Soro u Granadu za isti novac, kao i Miguel Baeza u Celtu.

Također, posudili su Branihma Diaza Milanu, Reiniera Dortmundu, Garciju u Rayo Vallecano i Jesusa Valleja u Granadu te time još malo otpustili pritisak na finacije...

No, to neće biti sve, u završnici ljetnog roka očekuju se još neke rošade, prije svih Mariano Diaz i Luka Jović, od kojih će jedan sigurno morati otići, ali najvažnije je što je Real u neku ruku prebrodio krizu i sada lakše diše.

Za Madriđane večeras (nedjelja) započinje borba za obranu titule u Primeri, a idu u goste Real Sociedadu.

Kopirati
Drag cursor here to close