James na Goodison Parku

Tata Carlo i njegovi klinci: James Rodriguez ima novi klub

Trener Ancelotti ovog ljeta nije puno kupovao. Stigao je još i Allan iz Napolija za 25 milijuna eura, klub je napustio Schneiderlin, dok je kopačke o klin objesio kultni lijevi bek Leighton Baines.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2020. u 22:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Everton FC / James Rodriguez nosit će u Evertonu broj 19

Ono o čemu se dugo pisalo, u ponedjeljak navečer postalo je i službeno – James Rodriguez novi je igrač Evertona!

Ovaj, sada već bivši, Realov playmaker, jedna od posljednjih istinskih 'desetki' u modrenom nogometu, već neko vrijeme nije bio na razini igara koje su se od njega očekivale.

Posudba u Bayern nije urodila plodom, povratak u kraljevski klub pokazala se kao pogrešna odluka, a sada bi napokon ovaj nadareni Kolumbijac mogao dobiti ono što on najviše želi – imati središnju ulogu u dobroj momčadi.

Everton možda nije jedna od onih momčadi koja će se boriti za naslov, ali ih zato većina analitičara svrstava u gornji dom engleske Premier lige te se od njih očekuje da budu u borbi za jedno od mjesta koje vodi u europska natjecanja.

Trener Ancelotti ovog ljeta nije puno kupovao. Stigao je samo Allan iz Napolija za 25 milijuna eura, klub je napustio Schneiderlin, dok je kopačke o klin objesio kultni lijevi bek Leighton Baines.

James bi u momčadi jednog od najboljih trenera današnjice, Don Carla, trebao imati glavnu ulogu, a od njega bi puno mogli profitirati Richarlison, Calvert-Lewin i Iwobi, za koje se očekuje da će sada, kada je njihova momčad postala bogatija za ovog fantastičnog playmakera, na utakmicama ipak imati nešto veći broj prilika da postignu pogodak.

U svojoj iznimno bogatoj karijeri James je igrao za Envigado, Banfield, Porto, Monaco, Real Madrid i Bayern Muenchen.

Dodajmo za kraj kako je Everton za 29-godišnjeg veznjaka izdvojio 22,4 milijuna eura (Transfermarkt), a James je sa svojom novom momčadi potpisao dvogodišnji ugovor, s tim da Everton ima opciju da aktivira i treću godinu ukoliko budu zadovoljni njegovim igrama.

Kopirati
Drag cursor here to close