Igrač od milijardu eura

Real potvrdio dolazak Bellinghama na Bernabeu

Real Madrid službeno je potvrdio potpisivanje engleskog veznjaka Judea Bellinghama (19) iz Borussije Dortmund u ugovoru vrijednom 103 milijuna eura plus bonusi, priopćio je španjolski div.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2023. u 01:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Real Madrid | Twitter / Jude Bellingham i Luka Modrić, budućnost i sadašnjost Reala

Bellingham, koji neće nastupiti u sljedećim engleskim kvalifikacijama za Euro 2024. zbog ozljede, bit će predstavljen kao igrač Real Madrida u četvrtak u podne prema lokalnom vremenu, nakon što je potpisao šestogodišnji ugovor.

U Borussiji Dortmund su kazali kako su prošli tjedan postigli dogovor s Realom u ugovoru koji uključuje dodatke koji bi mogli povećati ukupan iznos do 30 posto.

Bellingham je treći igrač kojeg je Real Madrid potpisao za naknadu od najmanje 100 milijuna eura nakon Garetha Balea (2013.) i Edena Hazarda (2019.).

"Naš klub potpisao je ugovor s jednim od najvećih talenata na svijetu, veznim igračem koji dolazi iz Borussije Dortmund i stiže u Madrid nakon što je proglašen najboljim igračem Bundeslige", stoji u priopćenju Reala.

"Štoviše, sa samo 19 godina već je u početnom sastavu u engleskoj reprezentaciji".

Bellingham, koji se povezivao s nekoliko velikih europskih klubova, pridružio se Dortmundu iz Birmingham Cityja 2020. za 25 milijuna funti (31,17 milijuna dolara), postavši najskuplji 17-godišnjak u povijesti nogometa.

Real ga je sada osigurao otkupnom klauzulom od čak milijardu eura.

Kopirati
Drag cursor here to close