Nije to htio čuti

Marca tvrdi: Modriću je na sastanku rečeno da postaje rezerva mladoj zvijezdi

Modrić je saznao da ako želi ostati u Realu, mora znati da više ne samo da nije nedodirljiv nego i da će biti rezerva upola mlađem fenomenu, kojeg Real dovodi za nositelja igre nove momčadi.
Sport / Nogomet | 19. 05. 2023. u 10:46

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Urednik Marce objavio je ono što piše i Bild: Luka Modrić (37) pozvan je na sastanak u Realu. Ondje je čuo ono što nikako nije htio. Carlos Carpio navodi da je hrvatskoj legendi najvećeg kluba na svijetu na sastanku rečeno da ostaje u Realu i nakon ugovora koji mu završava za 41 dan, čije produljenje još nije potpisao pod ranije dogovorenim financijskim uvjetima, ali da se mijenja njegov status u momčadi.

Najčitaniji njemački list piše isto što i urednik španjolskog sportskog dnevnika s najvećom nakladom: Modrić je saznao da ako želi ostati u Realu, mora znati da više ne samo da nije nedodirljiv nego i da će biti rezerva upola mlađem fenomenu, kojeg Real dovodi za nositelja igre nove momčadi.

Pitanje je dana kada će Borussija i Real objaviti transfer Modrićevog nasljednika

Pitanje je dana kada će Borussija Dortmund i Real objaviti transfer Judea Bellighama (19), upola mlađeg igrača od Modrića koji ga dolazi naslijediti. Real će isplatiti Borussiji 120 milijuna eura, što će Bellinghama učiniti najskupljim igračem u povijesti Reala. Srušit će dosadašnjeg rekordera Edena Hazarda, kojeg je Real prije četiri godine doveo iz Chelseaja za 115 milijuna eura.

City mu je nudio više, ali je Bellingham odabrao Real zbog jamstva da će biti nositelj

As naglašava da to što je Real sve dogovorio s Bellinghamom ne mijenja planove o produljenju ugovora s Modrićem i Kroosom, koji su, prema ovom izvoru, već dogovoreni. No Daily Telegraph piše da je Bellingham odabrao Real ispred Cityja jer mu iz Madrida jamče da će biti nositelj u idućem desetljeću, onaj na kojem će graditi momčad.

Modrić je duplo stariji od fenomenalnog i već iskusnog tinejdžera

Dodaje kako će Bellingham, Camavinga i Tchouameni već od iduće sezone postati ono što su bili Modrić, Kroos i Casemiro. Tako da Bellinghamov (19) dolazak svakako znači bitno manje prostora za Modrića, koji je duplo stariji od njega. Hrvatska legenda, naime, u rujnu navršava 38 godina.

Ovaj tjedan donio je trostruki udar na Modrića

Ovog tjedna dogodio se tako trostruki udar na Modrića. Točnije, na njegov financijski i kadrovski povlašten status u Realu. Prvo je odigrao katastrofalno u porazu kod Cityja (4:0) za ispadanje u polufinalu Lige prvaka, a zatim je Real sve dogovorio s Borussijom Dortmund oko transfera fenomenalnog veznjaka.

Više španjolskih medija, kao i Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta igrača, javljaju da Bellingham potpisuje za Real na šest godina. Real će ga zaštititi otkupnom klauzulom od čak milijardu eura te mu dati drugu najvišu plaću u momčadi. To, dakako, znači da Modrić više neće biti treći, nego četvrti po visini plaće. To mu nije jedini problem s Bellinghamovim dolaskom.

Bellingham je duplo mlađi od Modrića, ali ne dolazi u Real diviti se legendi

Bellingham je jako mlad, ali već ima 132 utakmice, 24 gola i 25 asistencija u vrhunskom nogometu za Borussiju te 24 nastupa za seniorsku reprezentaciju Engleske. Uzimajući to u obzir, kao i da je igrač za kojeg će Real platiti najvišu odštetu u povijesti kluba te mu dati godišnju plaću između 25 i 30 milijuna eura, i ranije je bilo jasno da ga ne dovodi kako bi gledao i učio od Modrića, nego kako bi ga odmah naslijedio. Ono što je bilo evidentno sada je Modriću i rečeno.

Kopirati
Drag cursor here to close