Trijumf Reala za vrh tabele

Real nadigrao Barcelonu

Luka Modrić je upisao 27. nastup u najatraktivnijem svjetskom derbiju. Debitirao je 29. kolovoza 2012. u Superkupu. Rekorderi po broju nastupa u "El Clasicu" su Sergio Ramos i Messi s po 45 nastupa.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2022. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi ovosezonski "El Clasico" pripao je Real Madridu. Očekivano, jer ipak realno Real je u ovom trenutku u boljoj formi, ako hoćete kao momčad, ali i pojedinačno. Iako su u današnji okršaj ušli bodovno poravnati na prvenstvenoj ljestvici s po osam pobjeda i remijem.

Kako je obećao dan ranije Ancelotti ništa nije riskirao, dok je Xavi napravio određene izmjene. Pique je ostao na klupi, Koundé se vratio u prvih 11, Balde je otišao lijevo, Sergio Roberto desno, dok je Gavija u sredini zamijenio De Jong.

Promjena rezultata je došla jako brzo. Igrala se 12 minuta. Kroos je odradio veliki dio posla, Sergio Roberto ga nije stigao, pa je lopta došla do Vinicusa. Šut Brazilca Ter Stegen brani, ali tu je iskusni stari lisac Benzema u Real vodi. Bio je to njegov 12. gol u susretima protiv Barcelone. Najviše golova u "El Clasicima" zabio je Lionel Messi, čak 26. Benzema je sada na diobi osmog mjesta sa Santillanom.

Barcelona je blizu izjednačenja u 26.minuti. Raphinha je dao finu prizemnu loptu na koju je zakasnio Lewandowski. Ipak čini se i da je stigao od gola ne bilo ništa jer je Poljak u offsideu. Loše prvo poluvrijeme Barcelone, Real je obilato naplatio. Na deset minuta prije ulaska u svlačionice, ide kontra Reala, kombiniraju Vinicus i Mendy koji gura lopta na nekih 17 metara od gola, točno po sredini. Valverde je naciljao i pogodio. Rekli bi smo više precizan nego jak udarac.

Barcelona je ostala vjerna nekoj svoj taktici, gomila dodira, kombiniranja, ali Real u takvoj situaciji nije imao nikakvih problema. Na pola sata prije kraja, Xavi mijenja, Raphinha, Balde i Busquets izlaze s terena, a u igru će Torres, Alba i Gavi. Uzbuđenja na terenu u 74.minuti iako nema gola. Carvajal je startao na Lewandowskog, Poljak je pao u šesnaestercu Reala, ali sudac je pustio da se igra dalje. Katalonci su tražili penal, ali uzalud.

Ipak u posljednjih desetak minuta malo se stvari kompliciraju na terenu. Ansu Fati je ubacio, Ferran Torres je na pravom mjestu. Na sedam minuta prije kraja, probudila se nada kod navijača Barcelone. Tri minute poslije, Fati je mogao zabiti za 2:2 ali njegov šut ide pored gola.

I onda konačni rasplet. Garcia je startao na Rodryga, uz malu zadršku, nakon pregleda snimke sudac pokazuje na bijelu točku. Rodrygo je siguran. Real ide na vrh tabele, Barcelona je u četiri dana odigrala dvije teške utakmice niti u jednoj nije pobijedila, ostaje u problemima sasvim sigurno.

Luka Modrić je ostao na terenu do 78.minute, do tada Barcelona nije uspjela ništa napraviti. Bio je to njegov 27. nastup u najatraktivnijem svjetskom derbiju. Debitirao je 29. kolovoza 2012. u Superkupu. Rekorderi po broju nastupa u "El Clasicu" su Sergio Ramos i Messi s po 45 nastupa

Kopirati
Drag cursor here to close