Subota je bila rezervirana za goste

Atletico Madrid i Barcelona uzeli po tri boda

Čovjek odluke je bio Robert Lewandowski koji je svojim 12. golom u devetom ovosezonskom klupskom nastupu osigurao tri boda Barceloni. Iako je bila rana faza utakmice, trenutak iz dvadesete minute je presudio pitanje pobjedenika.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subota je očito bila rezervirana za gostujuće momčadi u Španjolskoj. U četiri utakmice gosti su uzeli deset od mogućih dvanaest bodova. Atletico Madrid je u derbiju produžio krizu Seville koja je u ovoj sezoni dobila samo jednu utakmicu kroz sva takmičenja. Golovima Llorentea u 29. minuti i Morate u 57. Atletico je došao do tri boda, što je u ovom trenutku dovoljno za peto mjesto na tabeli. Sevilla sa svega pet bodova ostaje jako nisko, trenutačno je šesnaesta, što je potpuno neočekivano.

Od pet golova koliko je postignuto u susretu Getafea i Valladolida, četiri su "pala" u prvom dijelu. Leon je realizirao jedanesterac za gosti, ali su onda domaćini uzvratili za samo dvije minute. Mayoral i Suarez
donose prednost Getafeu. Leon je svojim drugim golom zaključio golijadu u prvom dijelu. Kada je Plano osigurao gostima novu prednost u 49.minuti, činilo se kako će ovo biti utakmica sa velikim brojem golova. Međutim, to je bilo sve od strijelac u ovom susretu, što je naravno više odgovaralo gostima.

Barcelona je također na Mallorci uzela puni plijen pa je katalonski sastav ponovno na vrhu tabele s jednim bodom i utakmicom manje u odnosu na Real Madrid. Čovjek odluke je bio Robert Lewandowski koji je svojim 12. golom u devetom ovosezonskom klupskom nastupu osigurao tri boda Barceloni. Iako je bila rana faza utakmice, trenutak iz dvadesete minute je presudio pitanje pobjedenika. Lewandowski je efektno pogodio, nakon dodavanja Ansua Fatija.

Jedinu utakmicu bez golova su odigrali Cadiz i Villarreal. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close