Primera

Real na koljenima: Trener Zidane gubi bodove poput svojih prethodnika

Čini se da trener Zinedine Zidane u odnosu na svoje prethodnike Lopetequija i Solarija nije uspio napraviti nikakav pomak u igri Reala, a stalnim rotiranjem igrača pokušava vidjeti koliko tko može pružiti, kako bi sastavio svlačionicu za iduću sezonu
Sport / Nogomet | 29. 04. 2019. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Diario / Zinedine Zidane

Rayo Vallecano je u još jednom gradskom derbiju 35. kola Primere slavio protiv Real Madrida 1:0. Prva im je to pobjeda nad kraljevima nakon 1997. kada su također slavili 1:0. Real na taj način u kratkom vremenu ne uspijeva pobijediti neki od klubova s područja Madrida, jer je u prethodnom kolu odigrao 0:0 protiv Getafea.

Ključni trenutak sinoćnnje utakmice dogodio se u 23. minuti kada je sudac Fuertes nakon pregleda VAR-a sudio penal za domaćina koji je u gol pretvorio Embarba.

U 73. minuti još je jednom sudac provjeravao VAR, ovog puta nakon sporne situacije u šesnaestercu domaćina, ali kraljevi kazneni udarac nisu dobili.

Luka Modrić igrao je do 74. minute, a u 28. je požutio. Komentari o njegovoj igri su vrlo loši, a jedan od komentatora se zapitao kako je moguće da dobitnik Zlatne lopte izgubi čak 13 lopti u utakmici kao što je ova protiv Raya.

Čini se da trener Zinedine Zidane u odnosu na svoje prethodnike Lopetequija i Solarija nije uspio napraviti nikakav pomak u igri Reala, a stalnim rotiranjem igrača pokušava vidjeti koliko tko može pružiti, kako bi sastavio svlačionicu za iduću sezonu. Ovo što nogometaši Kraljevskog kluba pokazuju, ne daje im velike izglede da bilo tko ostane na Santiago Bernabeu.

Hoće li Zidane uspjeti pronaći adekvatna pojačanja i u idućem pripremnom periodu kreirati novu motivaciju kod posrnulih prvotimaca, znat će se ove jeseni.

Inače, Rayo je ovom pobjedom produžio nadu da bi i sljedeće sezone mogli igrati u Primeri, jer trenutno su 19. s 31 bodom, šest manje od mjesta koja garantiraju opstanak. Real je treći sa 65 bodova.

FC Barcelona je pobjedom protiv Levantea u subotu (1:0) obranila naslov prvaka Španjolske, što je ukupno 26. titula za Katalonce.

Kopirati
Drag cursor here to close