La Liga

Sevilla produbila rezultatsku krizu, Realu samo bod kod Betisa

Nogometaši Betisa i madridskog Reala odigrali su 1-1 u utakmici 16. kola španjolskog prvenstva pred više od 50.000 gledatelja na stadionu Benito Villamarin u Sevilli.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2023. u 23:40 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeća momčad prvenstva došla je do vodstva u 53. minuti kad je mrežu zatresao Jude Bellingham i došao do svog 12. prvenstvenog pogotka u sezoni.

Aitor Ruibal je izjednačio na 1-1 u 66. minuti.

Luka Modrić je do 70. minute nosio kapetansku vrpcu, a tad ga je Carlo Ancelotti zamijenio Danijem Ceballosom.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Real Madrid je po treći put ove sezone osvojio samo bod i s 39 bodova je na vrhu ljestvice.

Bod manje, ali i utakmicu manje, ima Girona koja će u nedjelju gostovati na Olimpijskom stadionu kod trećeplasirane Barcelone (34 boda).

Real Sociedad je kao gost s uvjerljivih 3-0 slavio protiv Villarreala. Strijelci su bili Mikel Merino (38), Martín Zubimendi (41) i Takefusa Kubo (45+4).

GOLOVI

U posljednjem subotnjem dvoboju 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva Mallorca je pred svojim navijačima svladala Sevillu s 1-0 u dvoboju dvije momčadi koje prolaze kroz rezultatsku krizu.

Mallorci je prvu prvenstvenu pobjedu u zadnja tri mjeseca donio Cyle Larin pogotkom u 11. minuti.

Sevilli je poništen pogodak u 63. minuti. Strijelac je bio Adria Pedrosa, nakon čijeg je udarca lopta na putu prema mreži očešala Youssefa En Nesyrija, malo promijenila smjer i završila u mreži.

Glavni sudac Javier Alberola Rojas je na signal iz VAR sobe pregledao snimku i zaključio da je lopta En Nesyrija pogodila u lakat te poništio pogodak, iako je dojam, prema kretnjama Sevillinog napadača, da se lopta odbila od Marokančevih leđa.

Sažetak utakmice OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close