Ima logike

Real Madrid već u siječnju želi dovesti Džeku

Carlo Ancelotti želi u svojoj momčadi imati provjerenu alternativu Karimu Benzemi. Francuz se i ranije uvijek mučio s ozljedama. Samo ove sezone Realov veteran propustio je ukupno jedanaest utakmica Kraljevskog kluba.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2023. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Inter Twitter / Edin Džeko

Prijelazni rokovi nogometaša nikad ne prođu bez spektakularnih vijesti. Mnoge od njih pokažu se glasinama ili novinskom patkom, ali neke se pokažu i točnima, premda ne uvijek i očekivanima.

Prema pisanju talijanskog portala "Calciomercatoweb", Real Madrid je navodno zainteresiran za potpis bh. napadača iz milanskog Intera Edina Džeke - i to u siječnju.

Džeki ugovor ističe na kraju sezone, a produženje još nije na vidiku.

Real želi dodatno unaprijediti svoj napadački potencijal. Razlog tome je velika opterećenost zbog brojnih utakmica u La ligi i Ligi prvaka u nadolazećim mjesecima.

Osim toga, trener Reala Carlo Ancelotti želi u svojoj momčadi imati provjerenu alternativu Karimu Benzemi (35). Francuz se i ranije uvijek mučio s ozljedama. Samo ove sezone Realov veteran propustio je ukupno jedanaest utakmica Kraljevskog kluba zbog višestrukih ozljeda mišića.

Propustio je i Svjetsko prvenstvo u Kataru zbog problema s kukom.

Džeko bi mogao preuzeti tu ulogu u centru napada ukoliko bi se Benzema ponovno ozlijedio ili odmarao zbog optimalnog rasporeda opterećenja.

Podsjećamo, Džeko je prešao iz AS Rome u milanski Inter u ljeto 2021. za 2,8 milijuna eura. Do sada je za Nerazzurre postigao 27 golova (14 asistencija) u 72 natjecateljske utakmice.

Inter želi produžiti ugovor s Džekom, ali je navodno Edin nedavno odbio ponudu novog ugovora uz smanjenje plaće.

Kopirati
Drag cursor here to close