Najunosniji sponzorski ugovor

Real Madrid produžio suradnju s Adidasom i prestigao Barcelonu

Suradnja Reala i Adidasa traje od 1998. godine.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2019. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid i njemački proizvođač sportske opreme Adidas produžili su suradnju do ljeta 2028. godine, a novi ugovor donijet će Realu 120 milijuna eura godišnje, objavili su španjolski mediji.

Ujedno, to je postao najunosniji sponzorski ugovor kad su u pitanju nogometni klubovi i proizvođači sportske opreme. Dosad je prvo mjesto držala Barcelona, koja je prošle godine potpisala novi desetogodišnji ugovor s Nikeom vrijedan 110 milijuna eura po sezoni, javlja Hina.

Suradnja Reala i Adidasa traje od 1998. godine, a po starom ugovoru "Kraljevski klub" je godišnje zarađivao 37 milijuna eura.

Na trećem mjestu je Manchester United, koji je 2015. potpisao desetogodišnju vjernost Adidasu, koji mu godišnje plaća 82,5 milijuna eura. Slijedi Manchester City, koji je u veljači ove godine potpisao desetogodišnji ugovor s Pumom vrijedan 75,8 milijuna eura po sezoni, a koji će stupiti na snagu od sljedeće natjecateljske sezone.

Prošle godine i Arsenal je promijenio dobavljača opreme, a ugovor će, kao i kod Manchester Cityja, početi teći od sljedeće sezone. Arsenal je sa Pume (33 milijuna eura po sezoni) prešao na Adidas, a petogodišnji ugovor sa Adidasom trebao bi "topnicima" donijeti 66 milijuna eura po sezoni, javlja Hina.

Njegov gradski rival Chelsea, koji je 2017. "prešao iz Adidasa u Nike", također zarađuje 66 milijuna eura godišnje. Njemački Bayern, kojeg "oblači" Adidas, prihoduje 47 milijuna eura godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close