Svima dobro

Luka Jović prelazi u Real Madrid i postaje najskuplji Srbin

Po informacijama kojima raspolaže AS, list blizak kraljevskom klubu, Real će platiti za cjelokupan transfer 60 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2019. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo je objavio "El Mundo Deportivo", a onda je to isto potvrdio i madridski "As": Luka Jović će od sljedeće sezone biti novi napadač madridskog Reala.

Po informacijama kojima raspolaže list blizak kraljevskom klubu Real će platiti za cjelokupan transfer 60 milijuna eura.

Od ukupnog iznosa transfera će 48 milijuna završiti u blagajni Eintrachta, za kojeg je Jović igrao prethodne dvije sezone, a 12 milijuna će pripasti Benfici, po prethodnom dogovoru o posudbi portugalskog i njemačkog kluba.

Ugovor će biti potpisan na šest godina, što samo dovoljno govori koliko ozbiljno u Realu računaju na 21-godišnjeg napadača.

Za bivšeg nogometaša Crvene zvezde ozbiljno se zanimala Barcelona, kasnije i Bayern, ali je povratnik na klupu kraljevskog kluba Zinedine Zidane bio uporan da jedan od najboljih mladih napadača mora završiti na Bernabeu.

Na kraju je, ukoliko se pisanje španjolskih medija pokaže točnim, aktualni europski prvak dobio bitku sa svojim najvećim rivalima.

Jović je poslije dvije godine u Crvenoj zvezdi i 12 golova na 42 utakmice 2016. prešao u Benficu, za koju je do ljeta 2017. odigrao samo dva susreta.

Međutim, njegova posudba u Frankfurt bila je pun pogodak, pošto je u dvije sezone postigao 25 golova u 51 utakmici.

Ovo znači da će Luka Jović postati najskuplje plaćen srpski nogometaš, a još uvijek aktualni rekorder je Nemanja Matić, koji je za 52.5 milijuna eura 2017. iz Chelseaja prešao u Manchester United.

Kopirati
Drag cursor here to close