Liga prvaka

Real Madrid i Borussia (M) prošli dalje; Inter upropastio sezonu

Real Madrid se plasirao u osminu finala Lige prvaka pobjedom 2:0 protiv Borussije Moenchengladbach koja također ide dalje jer je Inter odigrao 0:0 protiv Šahtara i ispao iz Europe.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2020. u 23:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid je u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka golovima Karima Benzeme iz 10. i 32. minute pobijedio Borussiju Monchengladbach i prošao skupinu B kao prvoplasirana momčad.

Borussia prolazi kao drugoplasirana jer su u drugom susretu Inter i Šahtar odigrali bez pobjednika (0:0). Inter je završio kao četvrti i ispao iz Europe.

Francuski napadač u redovima Kraljevskog kluba oba je pogotka zabio glavom, oba su 'pala' u prvom poluvremenu, a velika sreća gostiju je ta što je okvir gola danas bio njihov saveznik budući da su igrači kraljevskog kluba u nekoliko navrata pogađali vratnice i gredu.

Sjajnu predstavu protiv njemačkog kluba pružio je Luka Modrić, posebice u prvom poluvremenu, kad je pogodio vratnicu i imao jedan poništeni pogodak.

Inter je u MIlanu dominirao i imao nekoliko izglednih prilika, ali momčad Šahtara herojskom obranom izdržala je sve nalete. Najbliže pogotku bio je Lautaro Martinez, ali je u sedmoj minuti pogodio prečku.

Od ostalih utakmica treba spomenuti rutinske pobjede Manchester Cityja i Porta, koji su odranije bili plasirani.

Građani su na Etihadu protiv Marseillea slavili rezultatom 3:0, dok je Porto bio bolji od Olympiakosa u gostima (2:0).

Strijelci za City bili su F. Torres (48), S. Aguero (77) i R. Sterling (90), dok su za Porto pogađali Otavio (10) i Uribe (77).

Unatoč domaćem porazu od Porta, grčki se klub plasirao u Europsku ligu, a Marseille završava europska natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close