Champions League

Leipzig svladao Manchester United; Juventus deklasirao Barcelonu

Juventus je pobijedio Barcelonu 3:0 na Camp Nouu u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka. Leipzig zamalo ispustio vodstvo od 3:0 protiv Manchester Uniteda.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2020. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona i Juventus u međusobnom su ogledu odlučili o prvom mjestu u skupini G. Katalonci su uoči susreta bili u velikoj prednosti; tri boda više i u Torinu su pobijedili s 2:0.

Budući da je Barca imala i puno bolju ukupnu gol-razliku, mogla je izgubiti 2:0 i opet biti prva. Dakle, Juve je morao postići tri gola ako želi do prvog mjesta, što su na koncu i ostvarili.

Na Campu Nou je dvostruki strijelac za Staru damu bio Cristiano Ronaldo, oba puta iz jedanaesterca, a jedan pogodak postigao je Weston McKennie.

Za Barcelonu, čiji su napadi bili uglavnom javlovi, svih 90 minuta odigrao je Miralem Pjanić.

Uz svu nervozu i nesporazume koje su igrači Barce imali tijekom čitave utakmice, posebno ih je izluđivao veteran Gianluigi Buffon na vratima Juventusa. Večeras ga ni Messi nije mogao svladati.

Juve i Barca su grupu završili s istim brojem bodova (po 15), ali je torinski klub nominalno pobjednik skupine G.

U Europsku ligu se plasirao Dynamo Kijev, koji je s 1:0 svladao mađarski Ferencvaros.

Njemački je Leipzig pobijedio slavni Manchester United 3:2 golovima Angelina, Haidare i Kluiverta, dok su za goste pogađali Fernandes iz penala i Pogba.

Leipzig je ovom pobjedom prošao u osminu finala Lige prvaka, dok je istovremeno poslao United u Europsku ligu.

Igračima Leipziga još uvijek nije poznato jesu li osvojili prvo ili drugo mjesto u skupini s obzirom na prekid druge utakmice u Parizu.

Naime, drugi meč ove grupe između PSG-a i Bašakšehira je prekinut na samom startu pri rezultatu 0:0 jer je sudac rasistički vrijeđao pomoćnog trenera Bašakšehira, kako su prenijeli mediji s lica mjesta.

Utakmice u skupini E nisu imale posebnog rezultatskog naboja, a igrali su Chelsea - Krasnodar (1:1) i Rennes - Sevilla (1:3).

Chelsea u završnu fazu ide s prve pozicije, Sevilla s druge, dok će ruski Krasnodar u Europsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close