Primera División

Real Madrid deklasirao Gironu i odvojio se na ljestvici

Nogometaši Real Madrida s uvjerljivih su 4-0 svladali Gironu u derbiju 24. kola španjolskog prvenstva, čime su katalonskoj momčadi nanijeli tek drugi ovosezonski poraz i pobjegli joj na pet bodova prednosti.
Sport / Nogomet | 10. 02. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Briljantnu su utakmicu odigrali Brazilac Vinicius Junior i engleski reprezentativac Jude Bellingham.

Vinicius Jr. je u 6. minuti doveo Real u vodstvo i digao Santiago Bernabeu na noge, kad je s lijevog boka, s više od 20 metara, preciznim i snažnim udarcem pogodio suprotan kut.

Brazilac je imao prste u svakom golu domaće momčadi. U 35. minuti je "modrićevski", vanjskim dijelom stopala, pronašao Bellinghama koji je bez poteškoća završio akciju za 2-0.

U 54. minuti je Vinicius Jr. promiješao obranu Girone na lijevom boku, pucao i natjerao gostujućeg vratara Gazzanigu na tešku intervenciju. On je samo kratko odbio loptu na koju je natrčao Bellingham i pospremio ju u mrežu.

Prije nego što ga je Carlo Ancelotti povukao iz igre, Vinicius Jr. je uspio još i asistirati Rodrygu za konačnih 4-0 u 61. minuti.

Mogao je Real i do "petice", ali je u zadnjoj minuti Joselu iz kaznenog udarca pogodio vratnicu. 

Luka Modrić rutinerski je odigrao posljednjih 20 minuta, nakon što je zamijenio Tonija Kroosa.

Real je 19. pobjedom došao do 61 boda, a drugoplasirana Girona je ostala na 56. Treća je Barcelona s 50 bodova i utakmicom manje.

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir svojim je 11. pogotkom u ovoj sezoni španjolskog prvenstva donio novu pobjedu svojoj Osasuni koja je s 1-0 slavila na gostovanju kod Real Sociedada.

Gol vrijedan tri boda visoki hrvatski napadač je postigao u 49. minuti na sebi svojstven način, nadvisivši sve domaće obrambene igrače.

Udarac iz kuta izveo je Jon Moncayola, a Budimr je s pet metara elegantno preusmjerio loptu u lijevi donji kut pokraj nemoćnog vratara Alejandra Remira, piše Hina.

Nogometaši Alavesa i Villarreala odigrali su 1-1 u prvoj utakmici subotnjeg programa. Samuel Omorodion je u 25. minuti doveo domaću momčad u vodstvo, a za Villarreal je izjednačujući pogodak postigao Jorge Cuenca. 

Španjolska - 24. kolo:

Alaves - Villarreal 1-1 (Omorodion 25 / Cuenca 42)
R. Sociedad - Osasuna 0-1 (Budimir 49)
Real M. - Girona 4-0 (Vinicius Jr. 6, Bellingham 35, 54, Rodrygo 61)
Las Palmas - Valencia (21.00)
Getafe - Celta Vigo (ned, 14.00)
Mallorca - Rayo V. (ned, 16.15)
Sevilla - Atletico M. (ned, 18.30)
Barcelona - Granada (ned, 21.00)
Almeria - Athletic (pon, 21.00)

Odigrano u petak:

Cadiz - Betis 0-2 (Willian Jose 6, Fornals 46)

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close