Modrić preskočio Ronalda

Real izgubio, Asensio zapucao penal

Tko je odlučio da će Asensio pucati penal? Ja. Zna se kako to ide. Mislili smo da bi promašeni penal sa Svjetskog prvenstva mogao loše utjecati na Rodryga i odlučili smo se za Asensija", otkrio je strateg Real", Ancelotti.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2023. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za igrače Real Madrida nema pauze, iako zvanično nastupaju na Svjetskom klupskom prenstvu, moraju u domaćoj ligi odraditi novo kolo. Danas su gostovali na Mallorci i tamo su upisali treći poraz sezone.

Kraljevskom klubu je presudio njihov igrač, Nacho Fernandez koji je zabio autogol. Igrala se 13. minuta, kada je u zračnom duelu s Vedatom Muriqijem glavom pogodio vlastitu mrežu. Momčad Carla Ancelottija mogla je izjednačiti u 59. minuti, ali je Predrag Stojković pročitao namjeru Marca Asensija iz kaznenog udarca.

Real je bio poprilično oslabljen danas, jer su pod ozljedama Benzema i Militão, a dodatno je prije utakmice na zagrijavanju stradao i prvi golman Thibaut Courtois pa je među stative po peti put ove sezone stao 23-godišnji Ukrajinac Andriy Lunin.

Luka Modrić je bio na klupi do 64. minute, dok je ulaskom upisao 439 službeni nastup za Real te je preskočio Cristiana Ronalda na 18. mjestu po broju nastupa za klub. Između ostalog, na vječnoj listi upisanih nastupa u konkurenciji stranih nogometaša skočio je na četvrto mjesto. Više nastupa od njega imaju samo trojica: Benzema te brazilski duo Marcelo i Roberto Carlos.

"Slomljeni smo. Rani gol i promašeni penal su nas uništili. Borit ćemo se za titulu do kraja. Nije još gotovo, ima još puno utakmica. Tko je odlučio da će Asensio pucati penal? Ja. Zna se kako to ide. Karim Benzema je prvi izvođač, Luka Modrić drugi, a onda slijede Asensio, Kroos, Rodrygo... Mislili smo da bi promašeni penal sa Svjetskog prvenstva mogao loše utjecati na Rodryga i odlučili smo se za Asensija", otkrio je strateg Real.

Istim rezultatom je završio susret Girone i Valencije, gol odluke je došao u 64. minuti, zabio je za Gironu Garcia.

Kopirati
Drag cursor here to close