Kaos u Premijer ligi

Reagirao NS BIH: Olimpik će biti izbačen u kantonalnu ligu

Nakon što je sarajevski Olimpik odlučio da istupi iz Premijer lige, reagirao je i Nogometni savez Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2021. u 17:28 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NS BiH je objavio kako je Olimpik ionako bio pod suspenzijom zbog neizvršenih obaveza, a kako je ovom odlukom povukao kaznu koja znači izbacivanje u najniži rang, odnosno u kantonalnu ligu.

“Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima.

FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije NS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije.

Do 20. 5. 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS, klubu je nastupila suspenzija u nastavku natjecanja.

Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, bit će kažnjen vraćanjem u najniži stupanj natjecanja kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.

Natjecanje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom  i Propozicijama o nogometnim natjecanjima BiH.

Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NS BiH.  Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik, stoji u priopćenju Saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close