Ogorčeni na Savez

Olimpik napustio Premijer ligu: Nogomet u BiH je lakrdija

Iz Olimpika poručuju da je "prosto nevjerojatno da se ovakve stvari događaju i da se nogomet vratio u period po završetku agresije na BiH, kada su se suci ponašali po direktivi drugih".
Sport / Nogomet | 21. 05. 2021. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Olimpik odlučio je napustiti Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Kako je priopćeno iz ovog sarajevskog premijerligaša, čelnici kluba su donijeli navedenu odluku nakon što su analizirali sva događanja u prethodnom periodu, a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u bh. nogometu.

''Razloga za ovakvu odluku je mnogo. Jednostavno je teško pobrojati sve i odlučiti se koji je veći razlog za ovakav jedan potez. Sudačke lakrdije na utakmicama, dijeljenje kartona i sankcioniranja na samim utakmicama za potrebe drugih klubova, dosuđeni kazneni udarci, politika u svim porama saveza, dijeljenje saveza na entitetsko odlučivanje, preglasavanja po nacionalnom ključu, način izbora svih komisija, zaštićeni suci koji mogu da se ponašaju kako žele, jer znaju da što god da urade neće biti kažnjeni, samo su neke od stvari koje su obilježile ovu sezonu'', stoji u priopćenju sarajevskog kluba.

Iz Olimpika poručuju da je "prosto nevjerojatno da se ovakve stvari događaju  i da se nogomet vratio u period po završetku agresije na BiH, kada su se suci ponašali po direktivi drugih".

''Mislili smo da je taj period davno iza nas, ali su čelnici Saveza, zajedno sa svojim poslušnicima učinili to da se umjesto priče o napretku, vraćamo u najtamniji period bh. nogometa, koji je završio suspenzijom saveza i svih njegovih natjecanja i reprezentativnih selekcija. Svjesni činjenice da ćemo biti sankcionirani od strane organa NFSBiH, ne želimo niti jednim potezom da pravdamo našu odluku. Ne osjećamo potrebu da se pravdamo, nas ste i dovoljno kaznili ne dajući nam priliku da se borimo na terenu za svoje ciljeve. Naša želja je da ovakva naša odluka potakne sve u državi da stave prst na čelo i zapitaju se kome i da li uopće treba postojati ovakvo natjecanje'', navodi se u priopćenju. 

Iz sarajevskog kluba su upitali "zašto NFSBiH niti jednog momenta nije zaštitio klubove i pokušao da im olakša posljedice pandemije koronavirusa, zašto se Savez, koji se navodno brine o svim klubovima, nije pokušao kao susjedi BiH pobrinuti na sve načine da olakša klubovima funkcioniranje, te gdje su završili novci iz fondova UEFA koji su dodijeljeni Savezu".

Kopirati
Drag cursor here to close