Mladost i iskustvo

Razlika između stopera Lillea 22 godine!

Kad je Leny Yoro rođen, bilo je to nedavno, 13. studenog 2005., Jose Fonte je standardno igrao za Vitoriju Setubal u prvoj portugalskoj ligi.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2022. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spoj mladosti i iskustva. U pravom smislu riječi. Tako je izgledao stoperski dvojac Lillea protiv Toulousea. Zajedno imaju 54 godine, ali je razlika između dvojice igrača čak 22! Jedan, Jose Fonte, ima 38, a drugi, Leny Yoro – 16. Znači, kad je Leny Yoro rođen, bilo je to nedavno, 13. studenog 2005., Jose Fonte je standardno igrao za Vitoriju Setubal u prvoj portugalskoj ligi.

Jose Fonte je počeo karijeru u Sportingu 2002. godine i do danas je promijenio popriličan broj klubova. Ipak najveći trag je ostavio u dresu Southamptona za koji je odigrao 160 utakmica. U Francusku je stigao iz Kine. S druge strane, Yoro je član Francuske U-17 reprezentacije bjelokošćanskih korijena. Prije dolaska u Lille 2017. godine trenirao je u malim klubovima Alfortvilleu i Villeneuve d’Ascq.

Da je Yoro u ozbiljnim planovima trenera Fonsece bilo je jasno tijekom priprema za ovu sezonu, u tom je periodu igrao u tri utakmice, od toga jednom u prvih 11. Yoro je za prvu momčad debitirao još u travnju kada je upisao 12 minuta protiv Nice a ove je sezone prije Toulousea, kada je odigrao svih 90, imao i 10 minute protiv Ajaccija.

Viasok 190 cm, vrlo brz za svoju visinu, mladom Lenyju očito fali samo malo iskustva. Uz Josea Fontea, kapetana i super-iskusnog stoperskog učitelja, i taj bi problem brzo mogao biti riješen. Hazard, Digne, Origi, Mirallas i Cabaye su izašli iz Lilleove škole, treba vjerovati da je Yoro njihov sljedeći jaki proizvod.

Kopirati
Drag cursor here to close