Ligue 1

PSG poderao mrežu nemoćnom Lilleu, hat-trick Mbappea

Golijadu u Lilleu otvorio je i zatvorio Kylian Mbappe. Već u 1. minuti je francuski reprezentativac pogodio na asistenciju Lionela Messija
Sport / Nogomet | 21. 08. 2022. u 23:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paris Saint-Germain pod vodstvom Cristophea Galtiera velikim koracima grabi prema novom naslovu prvaka Francuske, a pariške zvijezde su sa 7-1 slavile na gostovanju kod Lillea, koji im je prije dvije sezone prekinuo niz osvajanja naslova francuskog prvaka.

Golijadu u Lilleu otvorio je i zatvorio Kylian Mbappe. Već u 1. minuti je francuski reprezentativac pogodio na asistenciju Lionela Messija, a “hat-trick” je kompletirao na kraju dvoboja, kad mu je Neymar asistirao za pogotke u 66. i 87. minuti.

Između su se upisala još tri strijelca za goste. Messi je pogodio u 27. minuti na asistenciju Mendesa. Potom je Hakimi u 39. minuti pogodio za 3-0 na dodavanje Neymara, da bio onda došao red i na sjajnog Brazilca. U 43. minuti je povećao prednost na 4-0, a u 52. na dodavanje Hakimija na 5-0.

Domaćini su jedini gol postigli u 54. minuti za 1-5, a strijelac je bio Bamba.

PSG je na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova i gol-razlikom 17-3. Lens i Marseille imaju po sedam bodova. Lille je sa četiri boda na 12. poziciji.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close