Balotelli na udaru

Rasistička poruka: Moj kapetan mora biti talijanske krvi

"Mi smo u 2018. godini, dečki! Prestanite s tim, probudite se, molim vas!", napisao je Mario Balotelli na Instagramu kao svoj odgovor na rasističku poruku.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2018. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nestašni dečko talijanskog nogometa Mario Balotelli vratio se pogotkom u reprezentaciju nakon gotovo četiri godine izbivanja, bio je na utakmici protiv Saudijske Arabije predmetom rasističkih uvreda domaćih navijača.

Susret je odigran u švicarskoom St. Gallenu, ali su talijanski navijači iskoristili priliku kako bi uz rub igrališta postavili banner s parolom "Moj kapetan mora biti talijanske krvi".

Naime, nakon što je Roberto Mancini preuzeo talijansku reprezentaciju, Balotelli je imenovan drugim kapetanom nacionalne vrste. U predstojećim testnim utakmicama Balotelli bi, uz kapetana Leonarda Bonuccija, mogao nositi kapetansku vrpcu.

Balotelli je svoj zadnji susret za ekipu Squadra Azzurra odigrao još u lipnju 2014. godine, a na sinoćnjoj se utakmici kao povratnik u reprezentaciju pobrinuo za vodstvo od 1:0. Talijani su na kraju slavili s ukupnih 2:1.

"Mi smo u 2018. godini, dečki! Prestanite s tim, probudite se, molim vas!", napisao je Mario Balotelli na Instagramu kao svoj odgovor na rasističku poruku.

Ovaj nadareni nogometaš vuče korijene iz Gane, ali je rođen u talijanskome Palermu. Balotelli je kao trogodišnjak dan na posvajanje obitelji Balotelli. Njegovi roditelji Thomas i Rosa Barwuah živjeli su u skromnim uvjetima, a kako je njihov sinčić bio krhkoga zdravlja, posvajanje od strane imućnije obitelji učinilo im se kao najbolje rješenje.

U početku je dijete tijekom radnog tjedna bilo kod zamjenske obitelji, a tijekom vikenda kod bioloških roditelja. Kasnije se sve promijenilo tako da je Mario trajno ostao kod Balotellijevih. Njegovi novi roditelji Francesco i Silvia su porijeklom talijanski Židovi te su s Marijem živjeli u velikoj kući u selu Concesio pokraj Brescije.

Kao profesionalni nogometaš igrao je za Milan i Inter, Manchester City, Liverpool i OGC Nicu.

Kopirati
Drag cursor here to close