Champions League

Rashford u smiraju utakmice ponovno srušio PSG; Barcelona rutinski

Na otvaranju novog izdanja Lige prvaka u drugom terminu odigrano je još šest utakmica. Manchester United je u Parizu nadigrao domaći PSG rezultatom 2:1. Uspješni su bili i Leipzig, Barcelona te Lazio.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2020. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakako je najzanimljiviji dvoboj bio onaj financijskih teškaša Paris Saint-Germaina i Manchester Uniteda koji je u konačnici završio pobjedom gostiju u Parizu rezultatom 2:1.

Prvi gol stigao je u 23.minuti iz jedanaesterca. Abdou Diallo je srušio Anthonya Martiala u kaznenom prostoru, Antonio Mateu Lahoz je pokazao na bijelu točku, a prvi pokušaj novog kapetana engleskog giganta Brune Fernandesa obranio je Keylor Navas.

Intervencija VAR-a pokazala je da se vratar PSG-a micao s gol-linije prema naprijed prije upućivanja lopte te je penal ponovljen – Portugalac je pucao u istu stranu, Kostarikanac ovog puta otišao u suprotnu i to je bilo 0:1.

Pritisak francuskog prvaka u drugom dijelu igre isplatio se već u desetoj minuti nastavka, iako on ponajviše ide na dušu Martiala.

Napadač Uniteda nesretno je i nespretno glavom pogodio vlastitu mrežu nakon kornera Neymara za – činilo se - konačnih - 1:1.

PSG je imao dobre prilike posebice preko Mbappea, ali konačnih 2:1 u 88. minuti postavlja Marcus Rashford nakon dodavanja Paula Pogbe. Engleski reprezentativac se izborio za šut te iskosa s desne strane neobranjivo pucao u suprotni kut za tri boda Crvenih vragova.

U istoj skupini, RB Leipzig je na krilima neočekivanog dvostrukog strijelca Angelina (16', 20') rezultatom 2:0 pobijedio turskog prvaka Basaksehir.

U skupini E odigrana su dva remija.

Chelsea je odigrao utakmicu bez golova na Stamford Bridgeu sa Sevillom.

Mateo Kovačić je u igru ušao u 65. minuti umjesto Jorginha, dok je Ivan Rakitić igrao do 80. minute kada ga je zamijenio Vasquez.

Drugi remi u istoj skupini ubilježili su Rennes i Krasnodar, a postignuta su dva pogotka.

Poveli su Francuzi u 56. minuti golom Guirassya iz penala, a već tri minuta kasnije Ramirez postavlja konačnih 1:1.

Nogometaši Barcelone bili su uvjerljivi na startu nove sezone u Ligi prvaka.

U prvom kolu su s 5:1 porazili mađarski Ferencvaroš, ali treba priznati kako su se Mađari dobro držali u prvom poluvremenu kada su imali gredu i (opravdano) poništen gol iz zaleđa.

Dva smo gola vidjeli u prvom dijelu, Lionel Messi je načeo golijadu iz penala u 27. minuti, a Ansu Fati je tri minute prije kraja povećao na 2:0 nakon asistencije de Jonga.

U nastavku Blaugrana dovršava posao preko Coutinha (52'), Pedrija (82')i Dembelea (89'), a nije im zasmetao ni crveni karton Piquea u 68. minuti koji je skrivio penal. Siguran realizator za počasni gol Mađara bio je Kharatin.

U skupini F u kojoj se još nalaze Club Brugge i Zenit, Lazio je lakše od očekivanog pobijedio Borussiju Dortmund 3:1.

Već nakon prvih 25 minuta, Albicelesti su imali dvostruko vodstvo, a Nijemce je načeo njihov bivši igrač Ciro Immobile golom u šestoj minuti.

Luiz Felipe je najzaslužniji za povećanje vodstva, iako je riječ o autogolu Hitza u 23. minuti.

BVB se vraća u igru 20 minuta prije kraja utakmcie kada Erling Braut Haaland zabija na asistenciju svog sjajnog tinejdžerskog suigrača Gija Reyne, ali pet minuta kasnije Akpa Akpro postavlja konačnih 3:1 i veliak tri boda za Talijane.

Napomenimo da su u ranijem terminu Juventus protiv Kijevskog Dinama (2:0) i Club Brugge protiv Zenita (2:1) upisali gostujuće pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close