Kriza

Umanjene nagrade u Ligi prvaka i Europskoj ligi za sljedećih pet godina

Za 32 momčadi grupne faze Lige prvaka trebalo je biti izdvojeno 1,95 milijardi eura.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2020. u 16:48 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski nogometni savez (UEFA) odlučio je u sljedećih pet godina smanjiti iznose novčanih nagrada u Ligi prvaka i Europskoj ligi navodeći kao razlog financijske gubitke uzrokovane krizom zbog pandemije Covida-19, objavio je londonski dnevni list Times, a prenosi Reuters.

UEFA je obavijestila svoje članice kako je zbog odgode utakmica završne faze Lige prvaka i Europske lige u prošloj sezoni došlo do smanjenog priljeva novčanih sredstava od prodaje televizijskih prava i sponzorskih ugovora, što je rezultiralo financijskim gubitkom većim od 666 milijuna američkih dolara.

Natjecanja su prekinuta u ožujku i nastavljena tek u kolovozu bez nazočnosti navijača na tribinama te u promijenjenom formatu natjecanja na neutralnom terenu u Portugalu, uz odigravanje samo jedne umjesto dvije utakmice po paru u četvrtfinalu i polufinalu.

Za 32 momčadi grupne faze Lige prvaka trebalo je biti izdvojeno 1,95 milijardi eura.

Prema izvješću iznesenom u Timesu engleski klubovi mogu očekivati pad prihoda od televizijskih prava i od novčanih nagrada za ostvarene rezultate u ukupnom iznosu od oko četiri posto.

Kopirati
Drag cursor here to close