Do kraja sezone

Ranieri novi trener Rome

Ranieri je rođeni Rimljanin koji je igračku karijeru započeo u Romi, a i kao trener je vodio "Vučicu" od rujna 2009. do veljače 2011. godine.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2019. u 17:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski nogometni prvoligaš Roma objavio je danas kako će dužnost trenera prve momčad do kraja sezone preuzeti Claudio Ranieri (67). 

"Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu natrag u klub Claudiju Ranieriju. Naš jedini cilj do kraja sezone je osigurati što bolji plasman na ljestvici i osigurati kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Stoga nam je važno bilo dovesti trenera koji poznaje klub, razumije okruženje i može motivirati igrače. Claudio ispunjava sve te uvjete i voljan je preuzeti izazov", izjavio je predsjednik Rome James Pallotta, prenosi Hina. 

Ranieri je rođeni Rimljanin koji je igračku karijeru započeo u Romi, a i kao trener je vodio "Vučicu" od rujna 2009. do veljače 2011. godine. 

Sve do kraja veljače Ranieri je bio na klupi engleskog Fulhama, u koji je stigao sredinom studenoga, no zbog niza loših rezultata razišao se s klubom, a novu priliku nije morao dugo čekati. Roma je nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Porta u srijedu dala otkaz treneru Eusebiju Di Francescu i povjerenje ukazala iskusnom stručnjaku. 

Roma se 12 kola prije kraja sezone u Serie A nalazi na petoj poziciji s četiri boda manje od trećeg Milana, a tri manje od četvrtog Intera.

Kopirati
Drag cursor here to close