Čovjek zvani "La Roja''

Ramos postao neslavni rekorder Španjolske po broju crvenih kartona

Otkad igra za kraljevski klub, Ramos je u svim natjecanjima do sada dobio ukupno 24 crvena kartona. Pored 19 isključenja sakupljenih u prvenstvu, tri je dodao u Ligi prvaka i dva u Copa del Rey.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2017. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realov kapetan Sergio Ramos oduvijek je bio neka vrsta smrtonosnog oružja. Koliko god su važni neki njegovi ključni golovi koji su u nekoliko zadnjih sezona Madriđanima donosili titule, toliko je i opasna njegova apsolutna neodgovornost prema timu zbog čestih isključenja.

Na sinoćnjoj utakmici na San Mamesu protiv Athletica Bilbao, dobio je dva žuta kartona, čime je postao rekorder u povijesti LaLige po broj isključenja - bio je to njegov 19. crveni karton.

Dosadašnja ''braća po oružju, Pablo Alfaro i Xavi Aguado, u neku su ruku odahnuli jer više nisu na vrhu neslavne ljestvice. Što se tiče Ramosa, kladionice već mogu ponuditi igračima klađenje tipa ''na kojoj će utakmici Ramos dobiti svoj jubilarni, 20. crveni karton"?

Sergio Ramos je sinoć na samome početku utakmice požutio (oštar start u 11. minuti u dvoboju s Raulom Garciom), da bi u 86. ponovno bio grub startajući na Aritza Aduriza. U ovoj sezoni Ramosu je to inače već drugo isključenje, nakon što je već u prvoj utakmici prvenstva protiv Deportiva la Coruna također morao u svlačionicu prije ostalih igrača. Tada se to dogodilo u 89. minuti. Da nije glupo za jednog tako iskusnog igrača, bilo bi uistinu smiješno biti isključen minutu prije kraja, protiv jedne simpatične, ali ne i previše opasne ekipe kao što je Deportivo.

Otkad igra za kraljevski klub, Ramos je u svim natjecanjima do sada dobio ukupno 24 crvena kartona. Pored 19 isključenja sakupljenih u prvenstvu, tri je dodao u Ligi prvaka i dva u Copa del Rey.

U svojoj bogatoj nogometnoj karijeri na Estadio Santiago Bernabeu, Sergio Ramos je samo jedne sezone imao praznu rubriku ''crveni kartoni'. Bila je to sezona 2014/2015, dok mu je najgora bila prva sezona u Madridu, kad je zaradio četiri crvena kartona.

Kopirati
Drag cursor here to close