Nakon završetka karijere

Rakitić želi biti nogometni trener

"Želja mi je imati trenersku licencu, pa sam već u kontaktu s Hrvatskim nogometnim savezom. Kada završim igračku karijeru živjet ću u Sevilli", rekao je Rakitić u intervjuu za španjolske novine AS objavljenom u srijedu.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2023. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić (35), koji ima ugovor sa Sevillom do ljeta 2024. godine, želi nakon završetka igračke karijere biti trener pa je u kontaktu s Hrvatskim nogometnim savezom oko polaganja tečaja za tu funkciju.

"Želja mi je imati trenersku licencu, pa sam već u kontaktu s Hrvatskim nogometnim savezom. Kada završim igračku karijeru živjet ću u Sevilli", rekao je Rakitić u intervjuu za španjolske novine AS objavljenom u srijedu, prenosi Hina.

Rakitić je 2022. godine bio jedan od 33 polaznika UEFA-inog tečaja o "upravljanju u nogometu" te smatra da će mu i ta potvrda pomoći prilikom traženja posla.

"Ta diploma jako puno znači za život nakon igranja nogometa. To obrazovanje je bilo iznimno naporno i intenzivno. Kada si na travnjaku ne razumiješ mnoge stvari koje se događaju oko tebe pa mi je ovo pomoglo", rekao je kapetan Seville.

Rakitić, koji je s Hrvatskom igrao u finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine, jedan je od "ambasadora" UEFA-ine zaklade za djecu.

Hrvatski veznjak, međutim, i dalje namjerava profesionalno igrati nogomet za Sevillu od kuda mu je supruga Raquel i gdje mu djeca idu u školu.

"Fizički se osjećam jako dobro", napomenuo je veznjak sa 282 nastupa i 49 golova za klub iz Andaluzije.

Sevilla, koja se u španjolskom prvenstvu nalazi na 13. mjestu među 20 klubova, u četvrtak gostuje kod Manchester Uniteda u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige.

Rakitić, bivši dokapetan hrvatske reprezentacije, uvjeren je i da će Luka Modrić (37) igrati još nekoliko godina profesionalni nogomet.

"Jednog dana će se povući ili otići negdje drugdje igrati, no svi se vjerujem slažemo da još nije došao trenutak za to", izjavio je Rakitić koji se oprostio od reprezentacije u rujnu 2020. kada je prešao iz Barcelone u Sevillu.

Modriću ugovor s Real Madridom istječe 30. lipnja.

"Vidjet ćemo što će odlučiti uprava Reala i klupski predsjednik Florentino Perez. Nadam se da će Modrić i klub nastaviti ići zajedno, pa da možemo i dalje uživati u njegovom nogometu u Španjolskoj", izjavio je Rakitić.

Složio se s ocjenom da je Modrić "motor koji pokreće" ekipu Real Madrida.

"Modriću ne da ne preostaje godina, ili dvije, u elitnom nogometu nego mu ostaju još barem tri. Još je puno dobrog nogometa u njegovim nogama", zaključio je Rakitić.

Kopirati
Drag cursor here to close