Još jedno novo lice u taboru Rođenih

Frane Ikić potpisao za Velež

"Momčad je jako dobra, atmosfera je odlična. Stekao sam dojam Veleža kao kluba da su ambiciozni i stabilni. Nadam se da će nam se ambicije poklopiti i da ćemo u narednoj sezoni ostvariti što bolji rezultat" kaže Ikić.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2022. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan prije početka Velež je ozvaničio dva potpisa. Za jedan se pobrinuo Frane Ikić koji je već odradio dio priprema i bilo je samo pitanje vremena kada klub potvrditi ili ozvaničiti suradnju sa ovim stoperom. Frane Ikić rođen je 19.06.1994. godine u Zadru, gdje je napravio prve fudbalske korake. U Velež dolazi iz mađarskog Gyirmot FC, za kojeg je u prošloj sezoni odigrao 18 utakmica, u kojima je postigao dva gola. Prije toga je nosio dres Željezničara u sezoni 2020/21, te je ukupno upisao 31 nastup.

" Momčad je jako dobra, atmosfera je odlična. Stekao sam dojam Veleža kao kluba da su ambiciozni i stabilni. Nadam se da će nam se ambicije poklopiti i da ćemo u narednoj sezoni ostvariti što bolji rezultat. Prije sam igrao Premijer ligu, tako da znam otprilike šta da očekujem i znam protivnike. Nije puno vremena prošlo od odlaska iz Premijer lige. Cilj mi je da ću se što bolje uklopiti sa ekipom i da ostvarimo ciljeve kluba," rekao je Ikić na zvaničnom predstavljanju. Ikić je potpisao ugovor na dvije godine.

U pripremnom periodu Velež je bio poprilično aktivan, gledajući broj igrača koji su stigli, posebno u odnosu na prethodne dvije sezone. Sada su tu Đorđe Pantelić, Antonio Pavić, Frane Ikić, Elvir Muminović, Emir Halilović i Jovan Blagojević.

Kopirati
Drag cursor here to close