Mauricio Pochettino

"Radije bih radio na svojoj farmi u Argentini nego trenirao Barcelonu"

Odan je Tottenhamu i vjeran mu je na pomalo dirljiv način. Međutim, svjestan je kako ne može tvrditi da u budućnosti neće raditi u nekoj drugoj sredini. Jedino ne u Barceloni i Arsenalu.
Sport / Nogomet | 26. 01. 2018. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mauricio Pochettino nekad je trenirao Espanyol iz Barcelone, a sada je trener Tottenhama. Uzimajući u obzir te dvije činjenice, argentinski stručnjak kaže kako nikad ne bi trenirao Barcelonu ili Arsenal. Pored ta dva kluba, za njega ne dolazi u obzir ni trenersko mjesto u klubu Rosario Central, jer je odrastao u Newell's Old Boysima.

Na pitanje bi li trenirao Real iz Madrida, Pochettino ne želi izravno odgooriti, ali ne zatvara ni vrata na način kao u slučaju gore spomenutih velikih klubova.

"Ja trenutno radim ovdje na način kao da ću tu ostati čitavog života", kazao je trener Tottenhama u četvrtak, uz napomenu kako ipak nitko sa sigurnošću ne može znati što donosi budućnost.

Real Madrid u svojim planovima zasigurno traži adekvatnu zamjenu za Zinedine Zidanea, kojemu je stolica sve klimavija. Zinedine Zidane priznao je i sam da mu je posao u pitanju. LaLiga i Kup kralja su mu izmakli iz ruku za ovu sezonu, a Liga prvaka je natjecanje koje obično osvajaju timovi s puno boljom formom i učinkovitošću od sadašnjeg Reala. Trener kraljevskog kluba kaže, ukoliko PSG porazi Real Madrid u Ligi prvaka, on neće dugo ostati u klubu. Zapravo, vjerojatno toliko dugo koliko je potrebno da pokupi svoje stvari, a vrati one koje je službeno dužio.

Što se tiče Pochettina kao mogućeg nasljednika, on ima dva odlična preduvjeta. Prvo, ni u ludilu ne bi trenirao Barcelonu, jer ne voli taj klub, a drugo, u Tottenhamu je pokazao kako se može nositi s najvećim izazovima liga petice.

Koliko je odlučan u tome da ne bi došao na Camp Nou svjedoče njegove riječi - ''radije bih radio na svojoj farmi u Argentini nego u FC Barcelona".

Odan je Tottenhamu i vjeran mu je na pomalo dirljiv način. Međutim, svjestan je kako ne može tvrditi da u budućnosti neće raditi u nekoj drugoj sredini.

"Ima puno glasina. Može se već sutra dogoditi da je Daniel Levy imao lošu noć i jednostavno kaže 'idem dati otkaz Mauriciju'. Tada bih izgledao prilično glupo govoreći kako ne želim raditi na nekom drugom mjestu", kazao je Pochettino.

Kopirati
Drag cursor here to close