Menadžer Tottenhama

Mauricio Pochettino: Nemoguće je odrediti cijenu za Kanea

"Mi ga želimo ovdje kod nas. Možemo govoriti o mnogim stvarima, ali nemoguće je odrediti cijenu za njega. Ipak, to je više pitanje za Daniela Levyja, ne za mene. Za Daiela je sve to drukčije", kazao je trener Tottenhama.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2017. u 09:51 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino izjavio je kako nije moguće odrediti cijenu za njihovu glavnu zvijezdu Harryja Kanea.

Napadač koji je u zadnjoj utakmici ove kalendarske godine svojim hat-trickom oborio neke važne golgeterske rekorde, naprosto je za Pochettina toliko vrijedan da je besmisleno govoriti o njegovoj cijeni.

Kane je nadmašio legendarnog Alana Shearera po broju golova u Premier ligi tijekom jedne kalendarske godine, kao i Messija po broju golova za klub i reprezentaciju.

Pochetino se nada i priželjkuje da će Kane nastaviti pogađati u Engleskoj, s konačnim ciljem dostizanja Shearerova rekorda svih vremena - 260 golova u Premier League.

"Mi ga želimo ovdje kod nas. Možemo govoriti o mnogim stvarima, ali nemoguće je odrediti cijenu za njega. Ipak, to je više pitanje za Daniela Levyja, ne za mene. Za Daiela je sve to drukčije", kazao je trener Tottenhama.

"Za mene se ništa nije promijenilo. On je prije tri godine, prije godinu dana, prije šest mjeseci, prije tjedan dana bio super zvijezda i tako smo ga tretirali. Od prvoga smo dana imali povjerenje u njega, jer smo odmah prepoznali njegov ogromni potencijal", kaže trener o svojoj glavnoj zvijezdi i najvažnijem nogometašu.

Pochettino se nada da bi Harry Kane, kao Englez sa specifičnim mentalitetom, mogao odučiti ostati do kraja karijere u jednome klubu, kao što je to učinio Francesco Totti u Romi.

Upitan da usporedi vrijednost Kanea u odnosu na najnoviji akviziciju u Engleskoj, onu Virgila van Dijka za kojega je Liverpool platio 75 milijuna funti dosadašnjem klubu Southamptonu, Pochettino kaže kako neke stvari nema smisla uspoređivati.

"Nema cijene za Kanea. Mi trebamo govoriti o realnosti, a realnost je da je Liverpool platio 75 milijuna. Ako klub želi nekog igrača, onda pita za cijenu. Ovo je realnost van Dijka, ali ne možemo fantazirati o nekome igraču. Ako dođe ponuda za Kanea, 100 milijuna funti, možda 200 ili 500, vidjet ćemo što tada učiniti. Nogomet je nogomet, tu je tržište i njegovi odnosi. Klub može učiniti što želi, nije to moj posao", kazao je argentinski nogometni stručnjak, dajući tako neizravno do znanja kako su jedan vrhunski branič i najcjenjeniji napadač u Primeri ipak različiti svjetovi.

Kopirati
Drag cursor here to close