Nije dostupan vlastima u Nizozemskoj

Quincy Promes "Fantasma" osuđen na šest godina zatvora

Njegova "ekipa" je odrađivala, drogu koja je dolazila u pošiljci morske soli iz Brazila. Prva "tura" nekih 650 kilograma je prošla, druga nešto teža (712 kg), je "provaljena".
Sport / Nogomet | 14. 02. 2024. u 17:39 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka u Antwerpenu je posljednjih godina glavno "čvorište" kada je pitanju dolazak tona kokaina iz Južne i Srednje Amerike u Europu.
Samo prošle godine, u ovom gradu zaplijenjeno je 116 tona kokaina što je povećanje od 5 posto u odnosu na 2022, rekao je polovinom prošlog mjeseca Belgijski ministar financija Vincent Van Peteghem.

Smatra se da je samo mali dio droge, vjerojatno desetina, zapravo otkrivena po dolasku u luku. U business gdje je nekako zarada zagarantirana krenuo je i nekadašnji reprezentativac Nizozemske, Quincy Promes. Njegova "ekipa" je odrađivala, drogu koja je dolazila u pošiljci morske soli iz Brazila. Prva "tura" nekih 650 kilograma je prošla, druga nešto teža (712 kg), je "provaljena". Pošiljka je presretnuta u Antwerpenu siječnja 2020.

U tom trenutku malo tko je znao da je u ovoj kombinaciji negdje i Quincy Promes. Jer ipak se radi o igraču koji je igrao za reprezentaciju, dovoljno novca zaradio i još uvijek zarađuje u dresu Spartaka iz Moskve. Međutim, Sky aplikacija je učinila svoje, Quincy je bio "Fantasma".

U svibnju prošle godine optužen zbog je zbog umiješanosti krijumčarenje kokaina, pranje novca, danas je osuđen na šest godina zatvora. Igrač se nije pojavio na sudu, niti se oglasio o cijelom slučaju. Ovo mu nije prva kazna, s obzirom na to da je već osuđen na godinu i pol zatvora zbog napada na rođaka, kada ga je navodno ubo u nogu. 

No, kako sada stvari stoje, Promes neće u zatvor. Trenutačno je član moskovskog Spartaka i pokušava dobiti rusku putovnicu, a kako Rusija nema ugovor o izručenju s Nizozemskom, zasad je - siguran. Međutim, ugovor mu istječe krajem lipnja ove godine, zbog čega će biti zanimljivo pratiti rasplet situacije.

Pored Promesa, osuđen je njegov suoptuženi Marilio V. V. također na šest godina zatvora. Kako se Promes nije pojavio na sudu, njegovi odvjetnici, Robert Malewicz i Sophie Hof, obavijestili su ga o presudi. Promes je također bio povezan s 55-godišnjim Pietom W. , čovjekom iz Almerea osumnjičenim da vodi široki lanac trgovine kokainom. On je također bio umiješan u dva atentata.

Kopirati
Drag cursor here to close