Traže iskusnog golmana

Queens Park Rangers želi dovesti Asmira Begovića

Dosadašnji golman Seny Dieng je osigurao prelazak u Middlesbrough, pa je QPR ostao na Jordanu Archeru i Joeu Walshu. Archer ima pristojnu količinu iskustva, ali je već neko vrijeme viđen kao rezervna opcija na Loftus Roadu...
Sport / Nogomet | 12. 07. 2023. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Queens Park Rangers nije imao dobru sezonu. Ekipa je završila na tek na 20. mjestu Championshipa, bila je druga po broju primljenih golova (71). S druge strane Asmir Begović bivši reprezentativni golman je bio u pregovorima s Lutonom novim članom Premiershipa, međutim interes je pokazao i Queens Park Rangers, pomalo legendarni engleski klub.

Dosadašnji golman Seny Dieng je osigurao prelazak u Middlesbrough, pa je QPR ostao na Jordanu Archeru i Joeu Walshu. Archer ima pristojnu količinu iskustva, ali je već neko vrijeme viđen kao rezervna opcija na Loftus Roadu, dok je Walsh s druge strane poprilično neiskusan.

Zbog toga je QPR-u Begovića zanimljiv, jer se radi o golmanu s kojim mogu dobiti na golu iskustvo, pouzdanost i smirenost. S druge strane Championship je sasvim sigurno najteža i najbolja "druga" liga na svijetu s velikim brojem klubova, bivših premijerligaša, (ove sezone su tamo Leeds, Leicester, Southampton), pa bi s eventualnom većom minutažom Begović ponovo uhvatio "pravi ritam".

QPR je posljednji put bio član Premiershipa u sezoni 2014/15, nakon čega je u Championshipu do danas samo jednom klub bolje plasiran od desetog mjesta.

Stariji ljubitelji nogometa na ovim prostorima QPR pamte kao ekipu koja je bila protivnik Partizana u Kupu UEFA 1985. godine. Tada je QPR u prvom susretu slavio 6:2, ali je u revanšu Partizan prošao nakon trijumfa 4:0. Begović je za reprezentaciju sakupio 63 nastupa, prije Evertona je branio za Stoke, Milan, Qarabag, Bournemouth.

Kopirati
Drag cursor here to close